Rapport fra BMX EM i Verona

Over to tusen deltakere var påmeldt for årets europamesterskap i Verona, Italia. Norge var representert i flere klasser og presterte bra. Norge stilte med to lag: Talent Team Norway og Club Team Norway.

Talent Team Norway

Elias Meland (Sviland BMX) var eneste deltaker som var tatt ut i championships klassene. Elias hadde utfordrende oppkjøring til EM etter ett fall i Norges cupen noen uker i forveien som resulterte i hjernerystelse. Selv med en uke trening klarte Elias å prestere mot de beste. Elias tapte semifinale plass på photofinish i kvartfinalen. 18 plass av 80 deltakere i junior menn er bra.

Ylva Berfjord (Sviland BMX) kom hjem fra VM i Rock Hill med en topp 16 plassering og hadde høye forventinger på EM. Ylva viser en teknikk som det er få jenter på hennes alder som matcher. Hun syklet sterkt hele dagen og ble nummer 6 i finalen. Hun ville nok ett par plasser opp på resultatlista, men det kommer i fremtiden.

Noah Casanovas Meland (Sviland BMX) hadde også ett fall i forkant av EM og fikk ikke den oppkjøringen han ønsket. Noah syklet bra hele dagen og ble slått ut i semifinale. Han ble til slutt 15 av 94 i gutter 16 år.

Magnus Haaland (Klepp BMX) lå stort sett i feltet og klarte å kjempe seg til en kvart finale hvor det blir fall. Heldigvis ble det ikke store skader slik at Magnus kommer sterkere tilbake i EC Tiel om to uker.

Club Team Norway

Lars Tobias Stene (Sandnes BMX) kom også rett fra VM og hadde store forventinger til EM. Tobias sykler sterkt hele dagen og kvalifiserer seg lett til 1/8 dels finale. I 1/8 dels finalen blir han nummer to og er klar for kvart finale. Tobias blir stengt på første sletten og klarer ikke å avansere i feltet. Dermed var EM over og en 18 plass av 116 som er bra i gutter 14 år.

Morgan Braut Kalseth (Klepp BMX) hadde en dårlig start på dagen og måtte en tur i LCQ (last chance qualifier) før han våknet. Morgan syklet bra og ble nummer 4 i både 1/16 og 1/8 dels finalen. Kvartfinalen ble tøff og røk ut. 29 plass av 107 er veldig bra i gutter 15 år.

Øvrige resultater fra Club Team Norway:

Arian Veraland (Sviland BMX) – 52.plass av 122 (1/8 dels finale)

Vegard Vaule Milenkovic (Sviland BMX) 24.plass av 75 (kvart finale)

Emil Balnes Solbakken (Sola BMX) 77.plass av 94 (LCQ)

Trym Sælevik (Sola BMX) 63.plass av 94 (LCQ)

Tobias Krathus-Larsen (Sola BMX) 66.plass av 94 (LCQ)

Resultatene fra EM viser at det arbeides godt i klubbene som får frem unge og lovende utøvere som kjemper i toppen i Europa i unge alder. Med kontinuitet på trening og god oppfølging er det mye som ligger til rette for gode resultater i fremtiden både i challenge og championships klassene.

 

Med vennlig hilsen
Tore Navrestad

Bildet øverst: Noah C. Meland

 

Publisert 06.06.2024

Ylva Berfjord

Ylva Berfjord

Magnus Haaland

Magnus Haaland

Elias C. Meland

Elias C. Meland