Planlegging for velodromåpning i Asker er i full gang

Forberedelsene til åpning av velodromen i Asker er i full gang. Mandag 13. mars inviterte Region Øst klubber til et første planleggingsmøte. Helgen etter var tre representanter fra IF Frøy på plass under Jokermesterskapet i Sola for å lære om hvordan baneritt arrangeres.

Eystein Westgaard er ansvarlig for banesykling i styret i Region Øst. Regionen ønsker å samordne arbeidet i klubbene, slik at de skal stå best mulig rustet til en flyvende start på banesyklingen i Asker.

Med på møtet var representanter for Asker, BOC, Sportsklubben Rye og flere fra IF Frøy – i tillegg til Heikki Dahle fra NCFs administrasjon. Neste møte er avtalt 19. april. Målet er å få med flest mulig klubber i forberedelsene i løpet av året.

IF Frøy fra Oslo et kommet et godt stykke på vei i forberedelsene. De ser for seg å arrangere ritt i Asker-velodromen allerede neste år, og er også eneste søker av NM på bane høsten 2024.

Under Jokermesterskapet på bane i Sola hadde klubben tre representanter som skulle lære om arrangement av baneritt. De ble tatt meget godt imot av arrangørstaben fra sykkelklubbene Sola, Sandnes og Stavanger, og var godt fornøyd med helgen.

Tiden fram til åpningen av velodromen går nå fort. Byggingen av «møbelet» – det vil si banedekket er planlagt å starte 21. juni, og velodromen skal være klar for testing senhøsten 2023. Det er derfor ingen grunn til å vente med å komme i gang med planleggingen i klubbene som sokner til velodromen i Asker.

Les rapporten fra frøyernes besøk til Jokermesterskapet her.

Tre frøyere på baneritt-opplæring i Sola-velodromen – IF Frøy (froy.no)

Bildet i toppen:

Gunnar Sundal (til venstre), Øyvind Øen Danielsen og Morten Riis Andersen får innføring i bruk av startsystemet av Torleif Lutro (med ryggen til).
Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Jørn Michalsen

 

Publisert 21.03.2023