Påskehilsen fra NCF

Vi går nok en uvanlig påske i møte, og «det røyner på nå». Slik beskrev Hans Majestet Kongen det i sin påskehilsen til det norske folk ved inngangen til påsken. Også for sykkelsporten har det vært et krevende år, men vi kommer styrket ut av dette. 

Normalt kommer påsken særdeles beleilig og er en høytid hvor sykkelfamilien senker skuldrene og kobler av med nærmeste venner og familie. Litt avhengig av hvor man bor i landet er påsken også forbundet med de første sykkelturene i skog, mark og på landeveien, og ikke for å glemme vårklassikerne på TV der vi følger våre beste eliteutøvere på kvinne- og herresiden. Slik blir det også i år, men vi har et stykke igjen før vi er tilbake i en normalsituasjon i samfunnet.

Selv om restriksjonene nå strammes ytterligere inn, så er vi sterk i troen på at både treninger, sosiale samlinger, planlegging av aktiviteter, og ikke minst ritt vil bli arrangert når samfunnet gradvis åpner opp. Koronapandemien krever mye av hele sykkelfamilien, og vår viktigste oppgave er å bidra til å begrense spredningen. Det gjør vi ved å forholde oss til gjeldende smittevernregler og ikke utfordre disse.  NCFs oppdaterte koronavettregler finner du her:  https://sykling.no/om-ncf/info-om-korona/

Men som alltid, det viktigste er å holde fokuset framover. Som en kuriositet kan nevnes at det aldri har vært solgt flere sykler (av alle typer) i Norge enn i 2020, og tendensen er den samme i 2021. Dette lover godt for å skape sykkelglede for alle – vårt motto!  I dialog med klubbene og gjennom det vi ser på ulike digitale og SoMe plattformer, er vårt inntrykk at våre mange tusen frivillige, foreldre og ledere i sykkel-Norge har vært utrolig kreative i vinterhalvåret og er godt i gang med forberedelsene til årets sesong, til glede for barn, unge, mosjonister og aktive.  Alle tilbudene innen e-sport, sykling, som f.eks. NCF Winter cup, NCF Spring cup, Scandinavian cup, og lokale ritt i klubber og regioner, er gode eksempler på den kreative kraften som ligger i organisasjonen og oppslutningen har vært fenomenal. Det er dette som grunnfjellet for vår felles lidenskap, og den innovative kraften i vår organisasjon er gjennomgripende.

Det var veldig hyggelig å treffes på fellesmøtet, der vi fikk presentert status og vyer fremover. Til dere som ikke hadde muligheten til å delta på fellesmøtet den 13. mars ligger alt digitalt her.

https://www.youtube.com/channel/UCPNag07xfM_jHQQN68NqaYA/featured

Her finner dere også masse interessant stoff om alt fra funkissykling, para-cycling, bevegelighetstrening, og til utdanning av vakter. Nyt og del, og gi oss gjerne tilbakemeldinger.

Til slutt, det er fortsatt krevende å drive idrett, men på mange måter har NCF og sykkelfamilien kommet bedre ut av krisen enn mange andre forbund og idretter. Dette fortjener honnør, og vi er takknemlige for at dere holder motet oppe og har fokus fremover. Våre sponsorer, og alle sponsorer som støtter norsk sykkel, fortjener ekstra honnør for at dere har vært med oss i en tøff tid.  Vi tillater oss å trekke frem UnoX og Coop som denne uken har gitt tydelige og betydningsfulle bidrag for å fremme likestilling mellom menn og kvinner. Det kommer ofte noe godt ut av kriser, også denne, og gjennom grundig arbeid med strategier, planer og konkrete tiltak, tar vi stadige steg mot felles mål. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Uansett er det greit å være ærlig på at sykkelglede for alle er best «live». Vi holder humøret oppe. Da gjenstår det å ønske dere alle en riktig god påske, gjerne med mange innlagte sykkelturer.

 

Jan-Oddvar