Pallen for Equinor juniorlandslaget i Tsjekkia!

Nå begynner juniorlandslaget menn junior landevei å komme i siget, etter et par ritt som ga mange utfordringer. Gledelig at Jørgen Nordhagen blir nr. 3 sammenlagt i Lille Fredsrittet (Course de la Paix), og at Oliver Aukland tar en 3. plass på 2. etappe (b) fredag. I tillegg gikk ungdomstrøya til Jørgen.

Etappe 1 (5/5):
Vi ønsket å kjøre hardt i bakkene for å få et mindre felt til mål og vi satte Kasper Haugland og Mikal Uglehus til å sette stor fart fra ca. 60 km så skulle de andre prøve å støte i fra i bakkene. Det viste seg å bli vanskelig å komme ifra, men vi fikk tre mann inn med første gruppe (Nordhagen, Evertsen-Hegreberg og Kulset).

Etappe 2a tempo (6/5)
Her ble Jørgen Nordhagen vår beste på en 7. plass.

Etappe 2b felles (6/5)
Dette var en kort spurtetappe der Oliver Aukland blir 3 og vi fikk årets første podie-plass! Dessverre veltet Simen Evertsen-Hegreberg, men heldigvis uten store skader.

Etappe 3 (7/5)
Regnes som «konge-etappen», og denne var gjort litt hardere i år, noe vi håpet skulle passe oss bra. Vi viste at vi hadde gode klatrere i Johannes Kulset og Jørgen Nordhagen. Når det var ca. 30 km igjen til må, sitter vi med disse to i et redusert hovedfelt på rundt 30 mann. Det var to mann i front når Jørgen støter og får med seg storfavoritt Emil Herzog fra Tyskland. De to kjører seg opp til nederlenderen og en portugiser. Jørgen støter fra disse i siste bratte bakke 15 km før mål og får fort 25 sek. Det så ut til å holde helt inn, men dessverre klarte de tre å hente Jørgen 2 km før mål!

Etappe 4 (8/5)
Vi prøvde å sette fart i bakkene i dag også, og Jørgen støtet og satte press på Herzog i ledertrøya, men vi kom ikke ifra. Dermed endte Jørgen på 3. plass sammenlagt med veldig god hjelp fra hele laget!

 

Kai Lexberg
Landslagsleder M-junior landevei

 

Foto: PatRESS.cz

 

Publisert 09.05.2022

Jørgen Nordhagen med 3. plass sammenlagt

Jørgen Nordhagen med 3. plass sammenlagt

Oliver Aukland med 3. plass på andre etappe

Oliver Aukland med 3. plass på andre etappe

Alle trøyebærere etter endt ritt. Jørgen med blå ungdomstrøye.

Alle trøyebærere etter endt ritt. Jørgen med blå ungdomstrøye.

Spurten på 2. etappe, der Aukland ble nr. 3

Spurten på 2. etappe, der Aukland ble nr. 3