Oslo Terrengsykkelfestival

I helgen har det vært Norgescup i terreng rundbane med Oslo Terrengsykkelfestival på Skullerud. Rittene som ble arrangert av IF Frøy, var preget av et stort engasjement fra både tilskuere og utøvere. Været på lørdag hadde stor betydning for forholdene i løypa, da det regnet og blåste mye både før og underveis i rittet. Lørdagens rundbaneritt var på 3,6 km per runde, med et spennende terreng.

På søndagen var det strålende sol med god temperatur og det lovet godt for en perfekt dag med kortbane for både utøvere og tilskuere. Mot slutten av arrangementet kom det inn noen regnbyger som ble startet da det var 5 min igjen av M Junior og under starten for M master.

Eliteklassen for Kvinner ble vunnet av Helene Marie Fossesholm fra Fiskum IL på lørdagens etappe, etterfulgt av Lisa Kristine Jorde (Tangen Watt og Oksygen CK) på andreplass og Ingrid Bøe Jacobsen (Halden CK) på tredjeplass. Oda Laforce (IF Frøy) havnet på en fjerdeplass og beholder dermed ledelsen i Norgescupen for både Elite og U23.

På søndag vant Ingrid Bøe Jacobsen, etterfulgt av Lisa Kristine Jorde og Hedda Brenningen Bjørklund (Lillehammer CK). Oda Laforce havnet igjen på 4. plass og beholder ledelsen av Norgescupen i både Elite og U23.

Kvinner Junior ble vunnet av Eline Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen CK på lørdagens etappe, etterfulgt av Linnea Nordal Berg (SK Rye) på andreplass og Sara Bergsholm Hoven (Romeriksåsen SK) på tredjeplass. Eline Ekroll står dermed som leder av Norgescup-trøya etter lørdagens ritt. På søndag var det Linnea Nordal Berg som vant, og tok dermed over ledelsen av Norgescup-trøya.

Menn Elite ble på lørdag vunnet av Mats Tubaas Glende fra Soon CK, etterfulgt av Knut Røhme (Romeriksåsen SK / CUBE Factory Racing) på andreplass, og Erik Hægstad (Lillehammer CK) på tredjeplass. Sondre Rokke endte på en fjerdeplass og beholder ledelsen i Norgescupen for både Elite og U23.

På søndagens kortbane ritt ble det et hardkjør i den spennende løypen på Skullerud. Det ble åpnet hardt og feltet ble stekt godt. Mot avslutningen av rittet ble det dannet en gruppe i tet med Sondre Rokke, Erik Hægstad og Ole Sigurd Rekdahl. Med 2 runder igjen måtte Rekdahl gi noen sekunder til duoen i tet som hadde en forrykende fart. Rokke satt et enormt tempo ut på siste runde og Hægstad klarte å følge inn på oppløpet, men måtte se seg slått av Rokke i spurten. Seier til Rokke, som også styrket sin ledelse i Norgescupen for M elite og M U23.

Menn junior ble vunnet av Linus Aksnes fra Vigrestad SK på lørdag, etterfulgt av Nikolai Nilsen (IF Frøy) på en andreplass og Håvard Øiom (Ringerike SK) på tredjeplass. Linus Aksnes beholder dermed Norgescup-trøya og sykler fremdeles i gult.

På søndag var det et felt på 34 ryttere i M Junior. Det ble satt god fart fra start og en gruppe på 8 ryttere fikk en luke til feltet. Aksnes med den gule ledertrøyen var i tetgruppen. Ut på siste runde var det en gruppe på 3 ryttere som hadde en luke, og Aksnes satte fart fra fronten og tok en klar seier foran Emil August Longva og Kristian Heggelund Dahl fra arrangørklubben IF Frøy. Dermed styrket Aksnes sin ledelse i Norgescupen for M Junior.

 

Neste NorgesCup ritt bli arrangert av Brumunddal SK 24.-25. august.

Foto: Ingrid B. Helliesen

 

Publisert 11.06.2024

Kvinner junior

Kvinner junior

Kvinner elite

Kvinner elite

Menn elite

Menn elite

Menn junior

Menn junior

Henriette Bakkeli Götz

Henriette Bakkeli Götz

Sondre Rokke først i mål

Sondre Rokke først i mål

De yngste var også med....

De yngste var også med....

... og Masters

... og Masters