Oppløftende resultater for NCF Talent Team i Belgia

Flere sykkelgrener har sine større begivenheter i løpet av påske helgen. Landevei har sin Ronde van Vlaanderen, BMX har også sin tradisjon i Belgia, nærmere bestemt Zolder.

Her samles et solid startfelt på over 1600 utøvere i alle aldersklasser. Zolder viser seg igjen som vårens største BMX fest, og Norge har tradisjonen tro flere deltakere på start.

NCF Talent Team 

Tuva Fjotland, Damer Junior
Elias C Meland, Menn Junior
Ylva Berfjord, Jenter 15/16
Noah C Meland, Gutter 15/16
Magnus Haaland, Gutter 15/16

Årets løp hadde større klasser en normalt, og veien til en finale ville være utfordrende for de fleste av de norske utøverne. Klassen gutter 15/16 var den aller største med over 200 deltakere. 32-dels finaler ser vi sjelden om aldri på en UEC Europa Cup.

I denne klassen hadde vi Magnus Haaland og Noah C Meland. Begge viser sterk og solid kjøring begge dager. Magnus som 15 åring i klassen kjører inn til en sterk plassering blant de 64 beste. Noah C Meland leverer sterkt denne helgen, vinner flere av sine kvalifiseringer og del -finaler og kjører inn til en sterk topp 10 plassering. Dette viser en meget positiv utvikling etter en større skade i 2023.

Ylva Berfjord kom med god følelsen til Zolder etter finale plassering i Frankrike for noen uker siden. Jenta på 15 har allerede satt sitt preg på klassen, og vinner også denne gang flere av sine runder, men når det drar seg til så blir hun en av utøverne som blir godt markert, og dagene ender med topp 32 plassering i et meget stort jenter 15/16 felt. Ylva ønsker nok mer, men viser at hun hører hjemme i toppen. Marginene er små i BMX, noe som gjør at det ikke ble helt Ylva sin helg.

Tuva Fjotland kjører inn til en solid topp 16 plassering på søndagen i damer junior og har flere gode runder og setter som vanlig sitt preg på klassen. Tuva vil nok mer enn det hun får ut denne helgen, i en klasse hvor hun i 2023 kjørte topp 3 plasseringer.

Elias C Meland kjører også inn til en topp 32 plassering i menn junior med et startfelt på over 180 utøvere. Våre juniorer har en god utvikling, men de helt store resultatene som de jobber for uteblir. De er fornøyde med syklingen, og en topp 16 og topp 32 plassering i et sterkt og stort felt, er allikevel innafor.

Tobias Stene, som er hospitant i NCF Talent Team, kjører klassen Gutter 14 og leverer en fantastisk flott finale plass i dagens ritt og sikrer seg en sterk 8. plass av totalt 91 utøvere. For BMX Norge er dette et positivt signal som viser at jobben både klubber, trenere og ikke minst utøverne legger ned gir resultater, og at BMX Norge har mange fantastiske år foran seg.

 

Våren er her og vi ser frem til Europacup i Tsjekkia allerede om 14 dager.

 

Bildet øverst: Noah C Meland

 

Publisert 02.04.2024

Ylva Berfjord

Ylva Berfjord

Tuva Fjotland

Tuva Fjotland

Elias C Meland

Elias C Meland

Magnus Haaland

Magnus Haaland

Tobias Stene

Tobias Stene

Sterk påskeinnsats fra Club Team Norway i Belgia

Etter en travel påskeutfart midt i selveste påsken med fly og bil, kom Club Team Norway seg ned til Zolder, Belgia, med 20 ryttere og nesten all bagasje. Det viktigste kom i alle fall frem, sykler og utstyr.

Med en krevende vintersesong bak seg i Norge, preget av snø, is og regn, kom Europacup 3 og 4 som en brå overgang med intens konkurranse og et stort deltakerfelt på over 1600 ryttere fordelt på disse to løpene over tre dager.

De fleste av rytterne fikk anledning til å trene og bli kjent med banen i dagene før løpene, og ikke minst fikk de en pekepinn på hvem de skulle konkurrere mot. Under selve løpene lot de norske supporterne seg høre med ivrige heiarop og sauebjeller fra tribunen, og det var tydelig at både ungdommen og eliten ble heiet frem til imponerende resultater.

Nå, trygt tilbake i hjemlandet, er det bare å glede seg til samling i påsken 2025 med håp om å gjenta suksessen.

De som kjempet seg gjennom innledende og havnet i finaler var:

Jenter 13/14 – 62 deltakere
Sara Larsen – 1/4 finale og 26.plass

Gutter 13 – 99 deltakere
Arian Veraland – 1/2 finale og 15.plass

Gutter 14 – 91 deltakere
Mikkel Emrik Svendsen – 1/8 finale og 49.plass
David Wollmo Karlsen – 1/8 finale og 51.plass

Jenter 15/16 – 72 deltakere
Noah Larsen – 1/8 finale og 46.plass

Gutter 15/16 – 219 deltakere
Trym Sælevik – 1/8 finale og 39.plass
Filip Elden – 1/16 finale og 71.plass
Jakob Tangen Kyllesø – 1/32 finale og 144.plass

Menn Junior – 160 deltakere
Jon Dennis Johannessen – 1/16 finale og 68.plass
Adam Wollmo Karlsen – 1/16 finale og 83.plass

 

Utover dette hadde vi flere som jobbet hardt, men endte med både knall og fall, og litt for tøff konkurranse:

Max Gedor, Oskar Stene, Tobias Krathus-Larsen, Marton Tveit, Sixten Emil Mørch Simonsen, Martin Fatnes, Herman Sirekrok Sommerstad, Herman Skjeltorp, Elise Roer og Niklas Halvorsen.

 

Takk for en kjekk tur,

Club Team Norway