Ole Sigurd Rekdahl med 13. plass i World Cup MTB

Søndagen i Lenzerheide startet med Ingrid Sofie Bøe Jakobsen i Dame elite. Hun startet langt bak, men avanserte hele rittet og endte opp til en solid 34. plass. Vel gjennomført av Ingrid som viser fremgang fra Nove Mesto.

«I Sveits blir terrengrytterne sett på som superstjerner, og det gjør at det er utrolig mye folk langs løypa og veldig god stemning», sier Ingrid. «For min egen del var jeg spent på løypa som var ny for min del og om kroppen ville respondere i ritt ca. 1500 moh. Det var trangt og mange ryttere på start, og derfor ekstremt viktig å komme godt ut for å få en billigere reise de første rundene, fortsetter hun. «Det klarte jeg på ingen som helst måte og måtte jobbe meg oppover runde for runde for å passere ryttere underveis. Jeg er allikevel fornøy med egen prestasjon og det er lenge siden jeg har kjørt så godt i verdenscupsammenheng», sier en glad Ingrid. «Jeg har hatt en utrolig fin uke sammen med resten av landslagsgjengen og føler meg heldig som kan være på tur med så fine folk», avslutter hun.

Menn elite ble nok en solid prestasjon av de fleste av våre tre. Knut fikk en flott start og holdt seg i posisjonen hele rittet. Han endte som nr. 30 etter å ha spurtslått Avencini, og tok dermed sin første topp 30 plassering i en World Cup. Emil Hasund Eid fikk en dårlig start langt bak i rekkene og var godt over to minutter bak etter første runde. Kjørte meget sterkt på høyde med de beste på rundetidene etter hvert og ble nr. 36. Mats Tubaas Glende fikk en meget uheldig start og fikk en lang vei å gå. Kroppen var heller ikke på topp i dag og han ble nr. 72.

Knut Røhme hadde en super dag på sykkelen. «Åpnet hardt og var offensiv i starten for å unngå alt for mye stopp på de første rundene. Klarte dette bra, så da var det bare å sykle bra teknisk og grave dypt for å holde posisjonen så godt som mulig ut rittet, sier Røhme. «Det var utrolig god stemning langs løypa og mye norske heiarop som ga litt ekstra krefter», avslutter han.

Sist ut var U23-klassen, der vi hadde med Ole Sigurd Rekdahl. Han gjorde en knallbra jobb og ble nr. 13, kun 2,45 min bak vinner Martin Vidaurre Kossmann fra Chile. Det var 120 deltakere med, så dette er meget bra gjennomført av Rekdahl.

«Ole Sigurd Rekdahl presterte noe av sitt beste, etter klatring oppover hele rittet. Endelig klaffet det på høyeste nivå», sier en fornøyd landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

Neste World Cup er allerede til helgen i Andorra – der stiller Ole Sigurd Rekdahl i U23, Knut Røhme, Mats Tubaas Glende og Emil Hasund Eid i Menn Elite på rundbane. I utfor skal Mille Johnset delta i Kvinner Elite og Kine Haugom i Kvinner Junior.

Bildet øverst: Ole Sigurd Rekdahl