OL-vinneren imponert over velodrom og banekurs

Knut Knudsen har legendestatus i norsk sykkelsport etter sitt OL-gull på 4000 meter forfølgelsesritt i 1972. I helgen lot han og andre baneveteraner seg imponere av den nye velodromen i Asker– og av kursene som kjøres for å akkreditere ryttere.

Det var IF Frøy og Grenland SK som hadde felles kickoff for sin banesatsing, med til sammen 45 påmeldte deltakere. I løpet av helgen gjennomgikk mellom 20 og 30 deltakere introduksjonskurset og A1 (som gir rett til å sykle på bane), mens de neste 20 tok A2 (som gir rett til å konkurrere).

Kursene fikk skryt av mange banesyklister – for eksempel OL-mester Knut Knudsen og tidligere banesyklist Svein Langholm. De mente kursene var profesjonelle og nyttige – og viktig for alle som vil sykle på bane.

Langholm kalte også arenaen «verdens beste 200-metersbane» på Facebook, og kommenterte ivrig hvor bra han syntes kurset med Espen Hillmann som instruktør var.

Tidligere banesyklist og sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen stilte med sykkel fra 1973, og fikk akkreditering. Han har tidligere vært en smule skeptisk til nødvendigheten av kursene, men mente etterpå at de var veldig bra.

Kursene er utviklet av Sebastian Kartfjord og andre i miljøet rundt velodromen på Sola. De også har all grunn til å ta til seg de gode ordene fra baneveteranene.

IF Frøy og norsk sykkelsport er avhengig av mange ildsjeler. Denne gangen er det grunn til å trekke fram Espen Hillmann – som gjorde en formidabel frivillig innsats i hele forrige uke. Resultatet ble en meget vellykket banesamling, og mellom 20 og 30 akkrediterte syklister fra IF Frøy og Grenland SK.

Espen er nestleder i IF Frøy og leder i baneutvalget i klubben. For kort tid siden var han også en av de første som tok kurs for å være instruktør på akkrediteringskurs på bane.

Denne helgen gjennomførte han fem kurs i den nye velodromen i løpet av samlingen til Grenland SK og IF Frøy. Lørdag instruerte han i fem timer, med to introduksjonskurs og to A1-kurs (som gir rett til å trene i grupper på velodromen). Søndag var det A2-kurs (som gir mulighet for å delta i konkurranser.)

Kursene lørdag og søndag var de første for klubber i velodromen – som ikke åpner offisielt før 13. januar 2024. At det alt er full aktivitet i velodromen er bra for videre drift. Det er planlagt kurs i ukedager. Neste helg har Region Øst samling lørdag 9. desember, mens IF Frøy har over 20 syklister på samling og akkrediteringskurs primært for ungdommer.

Det planlegges kurs, treninger, samlinger og testritt både i regi av klubber og velodromen etter nyttår. Nærmere informasjon om dette kommer. Vi håper så mange syklister som mulig tar akkrediteringskurs og blir med på aktiviteter.

Tilbake til Espen: Han brukte hele forrige uke på å legge til rette for aktivitet i velodromen. Sist søndag dro han til Odense i Danmark og hentet banesykler som NCF har hatt stående der. Nå kan de gjøre nytte i velodromen. Vel hjemme var Espen i velodromen onsdag, torsdag og fredag. Der skrudde han opp banesykler, ordnet pedaler, cleats og sko, og forberedte helgens kurs. Det samme gjør han i uka som kommer.  Han fortjener takk og ros fra norsk sykling, velodromen, NCF og IF Frøy.


Bildet øverst: fra v. bane-entusiastene Rolf Morgan Hansen, Svein Langholm, Knut Knudsen og Harald Tiedemann Hansen.


Publisert 04.12.2023

 

 

 

 

Disse fire IF Frøy-ungdommene var med på banesamlingen i helgen. Fra venstre Madeleine Götz, Henriette Götz, Martin Slåtsveen Bringsjord og Yoel Medhanie.

Disse fire IF Frøy-ungdommene var med på banesamlingen i helgen. Fra venstre Madeleine Götz, Henriette Götz, Martin Slåtsveen Bringsjord og Yoel Medhanie.

Espen Hillmann i aksjon med å instruere ivrige kursdeltakere fra Grenland SK og IF Frøy.

Espen Hillmann i aksjon med å instruere ivrige kursdeltakere fra Grenland SK og IF Frøy.