OL-klare Anita på besøk i Askervelodromen

Anita Yvonne Stenberg er klar for OL i bane omnium søndag 11. august. Denne helgen testet hun Askervelodromen for første gang, og var veldig fornøyd med den opplevelsen.

Anita er Norges desidert beste banesyklist de siste årene, og kan se tilbake til en femteplass under det koronautsatte OL-et i Tokyo i 2021. Siden har hun fortsatt fremgangen, og ble europamester i OL-øvelsen så sent som i vinter.

– Jeg var ikke langt unna de som tok medalje i Tokyo, og målet er helt klart å komme blant de tre beste under lekene i Paris. Jeg har forberedt meg godt, og føler at mulighetene er gode.

Fram til OL blir det først og fremst trening og forberedelser, med unntak av et par mindre ritt. Anita bor i småbyen Sencelles på Mallorca – kjent for utallige norske syklister i øya. Der er det mulighet for trening i velodromen i Palma – og rolige turer på landeveien.

Norges OL-håp på bane tror velodromene i Asker og i Sola vil bidra til å utvikle mange gode banesyklister i årene fremover.

– Tenk hvilke muligheter dette vil gi for de som er unge syklister i dag. Og tenk på alle de som enda ikke har begynt å sykle aktiv. Jeg tipper barna i idrettsbarnehagen ved siden av velodromen får drømmer om en fremtid som banesyklist når de kommer inn og får se aktiviteten her, sier Anita.

Hun legger til at Askervelodromen er en flott treningsarena, som også kan brukes til konkurranser.

– Ute i Europa treffer vi på mange forskjellige typer velodromer både i lengde og form. Det er bare å tilpasse seg det du skal sykle på. Askervelodromen overrasket positivt, og kan brukes til mange konkurranser. Jeg håper det blir NM her snart – jeg kommer og kjører for IK Hero!

Også landslagstrener Kenneth Berner var en glad mann under sitt første besøk i velodromen. Dansken har vært trener for Anita Stenberg i en årrekke. Han har mange ideer om hvordan banesykling i Norge kan utvikle seg.

– Med to innendørsvelodromer i Norge vil vi kunne utvikle toppryttere, selv om vi ikke har like mange midler som de store nasjonene. At vi har en internasjonal topprytter som Anita inspirerer mange til å satse. Jeg gleder meg til å følge fremtiden til norsk banesykling, sier Kenneth.

PS: Førstkommende søndag arrangerer Anita Stenberg og IK Hero en uoffisiell omniumkonkurranse i Askervelodromen. Vil du ikke konkurrere? Så kan du komme og se på, samt bli med på Masterclass med europamesteren etter konkurransen. Den er for deg som vil lære mer om bane eller bare er nysgjerrig på hva dette er! Alt er gratis.

Påmelding til rittet skjer her:
Bane Cup Region øst – Finale (eqtiming.com)

Foto: Jørgen Mo

Dette er omnium

Omnium består av fire enkeltøvelser: scratch, tempo, eliminasjonsritt og poengritt. Rittene bygger seg opp mot det avsluttende poengritt, der både fysisk kapasitet og taktisk ferdighet er avgjørende. I OL går alle kvinnenes øvelser på lekenes avslutningsdag – søndag 11. august.


Publisert 28.04.2024

 

Anita og Kenneth

Anita og Kenneth