Ødelagt girkasse ga mer aktivitet i Sandnessjøen!

Aldri så galt at det ikke er godt for noe! For to år siden gikk «Sockmobilen» til Sandnessjøen og omegn Cykleklubb i stykker. Ved sjekk av klubbilen på verksted ble det litt venting og leder Karl Einar Kjeldsand slo av en prat med han i kundemottaket.

Kundebehandler:
Du! E ikke du leder i sykkelklubben?

Meg:
«Ja, e e jo dæ» – og da var vi i gang. «E holdt på med sykling når e va ungdom sjøl, og så dro vi i gang liv i klubben igjen for å tren og mosjoner før en del år siden. No driv e å kjør land og strand rundt med bilen full av kids på sykkelritt, men nå e det lite organisert aktivitet igjen utenom de kidsa som trener».

Kundebehandler:
«SOCK, det er jo en klubb for landeveissyklister!»

Meg:
«Ja … der er jo pr nå en klubb som har aktivitet på landevei.. men klubben er for alle! De som er med sykler tur- og trimritt på landevei, mange av dem var ganske aktive på konkurransesykling før i tida – og så har du sånne som meg som tar aktiviteten ut over ungene mine!»

Kundebehandler:
«Ja, jeg har et par sønner som driver og leker seg masse på sykkel i skogen … for så vidt halvparten av ungene i gata vi bor i liker terrengsykling. Synd SOCK ikke er har et tilbud. Det skulle vært en klubb for terrengsykling også her i byen».

Meg:
«SOCK er en sykkelklubb.. kommer du i morgen med noen kids og vil drive terrengsykling i SOCK … ja da har vi det! Men e ska va ærlig å sei at skal vi ha kids som driver terrengsykling og at det e en klubbaktivitet, må vi ha foreldre. Foreldre som deg. Jeg kjenner klubben så godt at jeg vet at det vil være plass til dere. Men dessverre er det nok ingen som  kommer til å dra i gang den aktiviteten du ønsker deg….Jeg kan godt hjelpe.. men det må være foreldre med egeninteresse for sånn aktivitet som må dra lasset. Jeg kan hjelpe til å tilrettelegge, få ting til å skje, men det må være foreldre som holder aktiviteten i gang».

Kundebehandler:
«Vel, e kan ingenting om terrengsykling!»

Meg:
«Ingen andre heller kan dæ! Strengt tatt er det svært enkelt.. har du interesse er det mer enn godt nok.

Sånn startet det.. en ødelagt girkasse fikset aktivitet i SOCK …og det i corona-tid!

Når jeg kom tilbake å hente bilen gjorde jeg og kundebehandler, en avtale om at etter jeg kom hjem fra ritt sørpå skulle vi møtes og få sett på hva som kunne være en måte å få til aktivitet som barn og ungdom ville være en del av. En lovnad om å hjelpe til administrativt og litt på trening,  men ikke drive aktivitet var eneste lovnad fra meg og SOCK. Ja, og utallige lovnader om at terrengsykling som aktivitet ville være positivt, ikke negativt i klubben.

Vi la en plan der vi ble enige om å ikke gå for høyt ut på banen i media for å rekruttere, men heller bruke venner og venners venner først for å teste ut, samt ha en god base. Utover høsten 2021 kom vi litt i gang med treninger.

I 2022 spurte vi NCF om å få avholde et trenerkurs lokalt, og det ble gjennomført helgen 14.-15. mai, med 5 trenerspirer «på start». Så ble det faste treninger gjennom hele 2022-sesongen.

Terrengsykkel kidsa og ungdommen har deltatt fast på en terrengsykkelkarusell i regi av Mosjøen sykkelklubb, som har et meget bra opplegg.

I tillegg søkte vi på NCFs aktivitetsmidler og fikk penger til litt verktøy, som har vært til nytte for aktiviteten gjennom sesongen. Nå er de i gang med mekkekvelder i påvente av at sesongen starter igjen!

 

Vil anbefale andre klubber eller miljø som vil starte opp aktivitet om å bruke de ordninger som er.

Trenerkurset gjorde foreldre til trenere og aktivitetsmidler ga en god start for å få gang aktivitet. I bånn må det uansett ligge dugnad og ett ønske om å få til noe.

Sandnessjøen og omegn Cykleklubb (SOCK) fikk også tilslag fra en sponsor om innkjøp av eget klubbtøy for terreng, samt midler for å få i gang aktivitet.

SOCK har nå 20-25 kids på terrengtreninger og det ser ut til at dette er en aktivitet som vil stå seg fremover.

Vi har tro på at vi kan presentere gode nyheter for sykkelsporten og aktivitet fremover.

Karl Einar Kjeldsand
Leder SOCK

 

Publisert 09.03.2023