Nytt styre i Norges Cykleforbund

Forbundstinget 2024 ble avholdt hel-digitalt lørdag 16. mars, og det var nok valget det var knyttet mest spenning til. Det var ventet benkeforslag på styret, men Valgkomitéen hadde gjort et grundig forarbeid og innstillingen ble vedtatt.

Det er kun tre styremedlemmer som fortsetter fra det gamle styret, så det blir mange nye koster for perioden 2024-2026. Jan Inge Hansen, Atle Kvålsvoll og Monica Solberg-Leinebø blir med en periode til, men i litt andre roller.

Det var Heidi Stenbock-Haakestad fra Halden som ble valgt til president. Hun er kjent for de fleste i Sykkel-Norge som rittleder, kommissær og trenerinstruktør, eller som tidligere leder i klubb og region. Etter 113 år med en mann på topp i Norges Cykleforbund, var tiden moden for en kvinnelig president. Heidi har med seg et topp kvalifisert team i styret, med ulik kunnskap og kompetanse – og alle med et stort hjerte for sykkelsporten.

Det kom til mange nye personer også i grenutvalgene, så det blir spennende tider i sykkelsporten fremover.

Vi takker Jan-Oddvar Sørnes, Dag Schartum-Hansen, Knut Glad, Haakon Faanes, Toril Røe Utvik og Emma Risnes for glimrende arbeid i styret over flere år, og for alt engasjement fra de som har sittet i ulike utvalg i perioden.

Masse lykke til ønskes til det nye styret, grenutvalgene og øvrige utvalg i perioden 2024-2026!

De som ble valgt på Forbundstinget 2024 finner du HER

Kontaktinfo til samtlige blir oppdatert på NCFs nettside så raskt vi klarer.

 

Litt om bakgrunnen til styret medlemmer: (tidligere lagt ut ifm. innstillingen)

Heidi Stenbock-Haakestad (50 år)
Heidi er høgskolelektor på Høgskolen i Østfold i fagområdet pedagogikk, samt at hun har en mastergrad i relasjonskompetanse, motivasjon og prestasjonscoaching. Hun er UCI Nasjonal Elite kommissær på landevei og nasjonal kommissær i terreng og utfor. Heidi holdt utallige trenerkurs og har vært rittleder både på terreng og landevei, bl.a. Ladies Tour. Hun er NCFs fagansvarlige for trenerkurs, og vært instruktør på landevei, terreng og BMX. Hun har sittet i Teknisk utvalg med fagansvar landevei, og er spinninginstruktør. Leder i Halden CK i en årrekke.

Jan Inge Hansen (56 år)
Jan Inge har utdanning fra og har innehatt flere lederstillinger i Forsvaret. Har i tillegg sivilutdanning i prosjektledelse, omstillingsledelse og endringsledelse. Involvert som prosjektleder i Arctic Race (med Forsvaret) i 7 år. Han har vært avdelingsleder for Nord-Norge i Norrøna Storkjøkken de siste to år og er nå tilbake i Forsvaret. Varamedlem NCF styre 2020-2023 og styremedlem fra august 2023. Har hatt verv både lokalt, regionalt og nasjonalt innenfor frivillige organisasjoner og idrett. Innenfor sykkel i Bardu CK og Harstad CK i tillegg til erfaring fra styreverv i næringslivet.

Atle Kvålsvoll (61 år)
Atle har bakgrunn som profesjonell landeveissyklist. Jobber som seniorkonsulent i Olympiatoppen Region Midt-Norge. Utdannet bedriftsøkonom. Var sportssjef i Norges Cykleforbund fra 1995-2000. Styremedlem i NCF fra 2022-2024.

Rikke Olafsen Rokke (50 år)
Rikke er utdannet sivilingeniør, og jobber nå i Capgemini Invent med organisasjonsutvikling, kulturbygging, lederutvikling og coaching, i tillegg til organisasjonspsykologi. Tidl. avdelingsleder i Ruter AS. Har koordineringsansvar for jentesatsing i IF Frøy, samt er mor til to sønner som sykler terreng.

Monica Solberg-Leinebø (54 år)
Monica jobber som advokat i Stavanger. Sittet som styremedlem i NCF fra 2022-2024. Har hatt flere verv i Sola BMX klubb fra 2011 og frem til i dag.

Espen Hillmann (64 år)
Espen har tidligere jobbet i over 40 år i IT-bransjen på ulike nivåer. Er nå pensjonist og sykkelentusiast. Sitter som nestleder i IF Frøy, og har nylig blitt instruktør på akkrediteringskurs på velodromen i Asker.

Amund Klem Rønning (54 år)
Amund jobber som sjefssersjant i Forsvaret (forsyning/materiell). Tidl. jobbet på Forsvarets Høgskole og Cyberforsvar. Er UCI Nasjonal Elite kommissær på landevei i NCF.

Andreas Lervik (54 år)
Jobber som kommunedirektør i Aremark kommune, og har innehatt flere politiske stillinger. Utdannet ved BI, samt har en master i offentlig ledelse. Tidl. kommunikasjonssjef i Norsk Grønnkraft. Sittet som styreleder i Ladies Tour of Norway. Innehatt en rekke styreverv i både næringsliv og idrett. Spesielt interessert i frivilligheten og idrettsanlegg.

Marita Laksesvela (24 år)
Marita er tidligere landslagsutøver innen BMX-sykling. For tiden har hun et vikariat som politibetjent ved Byremo politistasjon. Hennes utdannelse er både toppidrettslinje, et årsstudium i kroppsøving og idrett, samt Politihøgskolen. Marita har engasjert seg som trener og leder både i BMX, terreng og landevei. Har sittet de to siste årene i Grenutvalg BMX.

Marit Brokke (57 år)
Marit jobber som leder for produksjonsoppgaver i Pasientreiser HF. Hun sitter som styremedlem i Telemark Idrettskrets og Skien IK. Marit har vært med i mange ulike funksjoner i sykkelsporten i mange år, bl.a. som leder i Grenland SK og leder i Region TeVeBu.

Publisert 17.03.2024