Ny bestenotering for Mats Tubaas Glende i World Cup

Årets siste verdenscup gikk av stabelen i Mont Saint Anne i Canada. Mats Tubaas Glende fikk en flott helg og debuterte for sesongen i XCC. Det ble en tøff affære hvor han ble liggende lenge i siste posisjon. Det var full gass fra start og vanskelig å avansere. Knut Røhme åpnet friskt og lå i tet, men var ikke sprek nok til å bli liggende, og seg bakover. Til slutt endte han opp med Mats og de ble 34 og 35.

William Handley kjørte også XCC, men led samme «skjebne» som Mats og ble liggende som han startet og ble 31. Rundbanen gikk imidlertid veldig godt og han endte opp som 21, tett på bestenotering. En solid avslutning på sesongen for William.

For elite gutta ble det en god laginnsats på rundbanen. Knut Røhme ble 42, Petter Fagerhaug 34 og Mats Tubaas Glende 24, der sistnevnte fikk sitt beste resultat for sesongen. Petter var en plass fra hans bestenotering i Nove Mesto. Flott å se at Petter tar steg og nærmer seg internasjonalt nivå etter tunge år. Knut åpnet friskt og lå i topp 10 flere runder, men seg gradvis bakover.

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen var også på plass med sitt lag Massi. Ingrid ble 27 på XCC og 35 på rundbanen. Ingrid har hatt en fin utvikling siste delen av sesongen og satser friskt videre mot neste sesong.

For DH jentene våre ble det en god helg for Mille Johnset, mens Frida Helena Rønning har slitt med en skulderskade og ikke klarte kvalifiseringen til finalerundene. Mille ble 4 i semifinalen og 6 i finalen. En sterk avslutning på sesongen for Mille.

 

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef Terreng og BMX

 

Publisert 12.10.23

 

 

En blid Mats i Canada.

En blid Mats i Canada.