Norwegian Paracycling Classic = suksess

Norwegian Paracycling Classic var det første ordentlige sykkelrittet for parasyklister noensinne i Norge og det ble en stor suksess! Arrangementet ble gjennomført i Kristiansand 29.-30. august med et temporitt på lørdagen og fellesstart søndag. Aldri før har vi hatt med hele 20 utøvere – og vi håper på enda flere i fremtidige konkurranser. Utøverne konkurrerte med 4 typer sykler/klasser  – håndsykkel, trehjulsykkel og tandem, samt med ordinær tilpasset sykkel. Været på lørdagen var både en smule kald og våt, men det la ingen demper på entusiasmen foran temporittet. Løypa var flat og teknisk over 10,5 km med start fra Skandinavisk Trafikksenter. De beste håndsyklistene nådde opp i en fart på nærmere 30 km i timen, noe som er ganske imponerende på de svingete veiene. Johan Christian Fjeldal var eneste utøver på trehjulsykkel. Dette var hans aller første temporitt og han la en formidabel innsats for dagen.

Det ble en hard fight i klassen for de som syklet på 2 hjul. Johannes Realfsen (15) og Morten Jahr (36) kjempet om seieren, men ungdommen vant over vår tidligere landslagssyklist med syv sekunder. Den raskeste tiden uansett klasse ble satt av tandemparet Elin Lippe Stavnes og Geir Lippe Stavnes med en fart over 38 km i timen.

Været viste seg fra sin beste side på søndagen under fellesstarten, som var hovedarrangementet denne helgen. Håndsyklistene kjørte 30 km over 18 runder. En rask gruppe på tre utøvere bestående av Øivind Sletten og Suzanna Tangen (begge på landslaget) og nykommeren Christian Gyldenøhr, tok tidlig ledelsen. Etter hvert satte Øivind inn et kraftangrep og fikk ristet av seg de to andre, og kom alene til mål. Tohjulsyklistene og tandemsyklistene kjørte sammen, noe som ble en thriller av et ritt! Disse kjørte 29 runder og en distanse på 50 km. Tre tandempar og tre tohjulinger tok ledelsen og kjørte agressivt fra start. I samfulle 90 minutter ble det kjørt bruddforsøk, men ingen fikk stor nok luke til å dra i fra. Det ble derfor en spennende spurtduell mot målstreken mellom Morten Jahr og Johannes Realfsen, der veteranen tok seieren med et par centimeter. En annen ung og lovende syklist, Kevin Touya, hadde en meget god dag, og viste både styrke og guts med sin agressive kjøring.

Sjekk videoen fra konkurransen!

Pallen tandem

Pallen tandem

Pallen håndsykkel

Pallen håndsykkel

Pallen tohjuling

Pallen tohjuling