Norway Cross på Grønmo med støtte til TV-aksjonen og Redd Barna

– IF Frøy takker alle sykkelkrossere som med et smil tok imot diplom som viste at deres sykling hjelper barn som virkelig trenger det. Stor takk også til sjefskommisær Lars Gaarder, som ga sitt honorar begge dager til TV-aksjonen, sier rittleder Jørn Michalsen.

Han legger til at som en klubb som er opptatt av å yte til fellesskapet, gir også klubben en tilsvarende sum som premiepengene til TV-aksjonen for Redd Barna.

Norway Cross og Vargcross er første ritt på Grønmo etter at det ble friluftsområdet der. Nå håper klubben på mer idrettsaktivitet i dette området fremover.

– Vi takker bymiljøetaten for god hjelp, Grønmo er fantastisk for idretter som sykkel. I en kommune som Oslo, der det er skrikende mangel på arealer til idrett, må ikke politikerne skusle bort muligheten til å bruke Grønmo til dette formålet. IF Frøy er klare til å bidra, og jeg regner med at andre idretter er det samme, sier Michalsen.

Norgescup Norway Cross

Lørdag 21. oktober sparket det i gang på Grønmo i Oslo og deltager-rekord i Sykkelkross, med hele 164 deltagere til start. Været var perfekt; to plussgrader, 8ms (15ms) vind, og snø! Kulda gjorde at løypa var relativ fast, men det var flere steder det ble glatt i gjørma. Heldigvis ga været seg på søndagen, men kjølig var det fortsatt. Løypa begynte også å bli brun og fin.
Oppsummert: Fine krossforhold på den tilsynelatende forvunnede søppeldynga på Grønmo.

Sondre Rokke fra arrangørklubben vant lørdagens kross i eliteklassen, 14 sekunder bak kom Kevin Andre Sandli Messel fra Ringerike SK, og tredjeplassen gikk til Sebastian Veslum fra Asker CK.

Blant juniorene ble Håvard Øiom (Ringerike SK) først i mål, etterfulgt av Elias Ekroll Bjerke (IF Frøy) på andre, og Andreas Hagejordet fra Nanset IF Sykkel på tredje. Hagejordet tok en knepen ledelse i norgescupen, og syklet i gult på søndagen!

Oda Laforce fra Frøy tok seier i eliteklassen, med Elisabeth Sveum (Kloppa ORK) på andre, og Malin Karlsen (Soon CK) på tredje. Juniorklassen ble vunnet av Linnea Berg fra SK Rye i gult, foran Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK, og Silje Grødahl Andresen fra Halden CK på tredje.

 

På søndag tok Kevin Messel førsteplassen i eliteklassen, etterfulgt av to Frøy-ryttere; Martin Farstadvoll og Sondre Rokke på henholdsvis andre og tredjeplass. Kevin Messel har et meget stort forsprang i norgescupen.

I junior-klassen gikk seieren nok engang til Håvard Øiom, og sikret seg med det også ledelsen i norgescupen. Andreplass til Linus Aksnes fra Vigrestad SK og tredjeplass til Ola Blikberg Herheim fra Vossevangen CK.

Det ble nok en seier til Oda Laforce i kvinner senior, foran Marlin Karlsen på andre, og Elisabeth Sveum på tredje. Også Marlin Karlsen har et veldig godt grep på norgescupen.

Blant juniorene var det Linnea Berg som tok førsteplass, og Silje Andresen ble nr. 2. Linnea ser ut til å ha god kontroll på Norgescuptrøya.

 

Sist NC-ritt i Sykkelcross blir arrangert i Drøbak til helgen.

 

 

Publisert 23.10.2023

 

 

Mastere med sine TV-aksjon premier

Mastere med sine TV-aksjon premier

Foto: Edvald Bang-Johansen

Foto: Edvald Bang-Johansen

Flott område på Grønmo for sykling

Flott område på Grønmo for sykling

Linnea Nordal Berg - kvinner junior

Linnea Nordal Berg - kvinner junior

Håvard Øiom - menn junior

Håvard Øiom - menn junior

Malin Karlsen - kvinner senior

Malin Karlsen - kvinner senior

Kevin Andre Sandli Messel - menn senior

Kevin Andre Sandli Messel - menn senior