Norske ryttere med tre internasjonale seiere på fire dager

August er en travel måned for satsende syklister, og bare de siste dagene har det rent inn gode meldinger om norske utøvere som er først over mål i internasjonale ritt.

WORLD CUP MTB

På søndag (13/8) kjørte Sondre Rokke fra IF Frøy inn til seier i World Cup Eliminator (XCE/Sprint) i Oudenaarde, Belgia. Det var Sondres første verdenscupseier i karrieren. I tillegg ble han nr. 2 i verdenscupen på kortbane (XCC). Han ligger nå som nr. 9 på rankingen i XCE. Vi gratulerer så mye!

Se mer om rittet på IF Frøy sin hjemmeside HER

POSTNORD DANMARK RUNDT

Deretter fulgte Uno-X Pro Cycling Team opp med å vinne første etappe av Danmark Rundt tirsdag (15/8), med Søren Wærenskjold øverst på pallen. Han rykket fire kilometer fra mål og det holdt inn. På onsdagens etappe var det Fabio Jakobsen fra Nederland som var først over målstreken, men Wærenskjold innehar fortsatt ledelsen med 6 sekunder før dagens etappe som er på 209 km og 2100 høydemeter. Søren ble nr. 2 på andre etappe etter Jakobsen. Danmark Rundt består av fem etapper og avsluttes lørdag i Helsingør.

Se mer om rittet HER

ONE BELT ONE ROAD NATIONSCUP HUNGARY

Som om ikke det var nok, tok Felix Ørn-Kristoff seieren i juniorenes NationsCup i Ungarn i går (16/8). Ryttere fra Region Sør og Vest kjører rittet som Norges landslag. På laget er Felix Ørn-Kristoff, Halvor Utengen Sandstad og Vetle Gilje Lygra fra Stavanger SK, Mikal Grimstad Uglehus og Christopher Bruun fra Bergen CK, samt Jesper Stiansen fra Kristiansands CK.

Rittet er dog ikke over. I dag kjøres to etapper fra kl. 10.00. Først en kort fellesstart på 86,3 km og så en etappe på 3,5 km. Vi heier som bare det, og gratulerer med seieren på den 140 km lange førsteetappen i «One Belt One Road NationsCup Hungary».

Se mer om rittet HER

Foto: Vanik Zoltán I bringasport.hu

Vi gratulerer lagene/klubbene og rytterne med sterke prestasjoner så langt, og heier for flere seiere i dagene som kommer!

 

Bildet øverst: Felix Ørn-Kristoff øverst på pallen i NationsCup.

 

Publisert 17.08.2023