Norgesmesterskap i terreng kortbane bød på spennende dueller og et voldsomt vær!

Søndag 28. mai var det nok en gang klart for å kjempe om mesterskapstittelen, denne gangen på kortbane. TVK og Nilsbyen terrengsykkelpark bød på skikkelig trønder-vær, og i løpet av dagens første time på stadion hadde vi allerede opplevd alle de fire årstidene. Det regnet sidelengs i det ene øyeblikket, så haglet det i det neste, før solen tittet frem akkurat så lenge at man rakk å kjenne solstrålene varme, før regnet igjen kom. Det var tydelig hvem som kom fra området, for mens østlendingene trakk inn i den varme kafeen, stod trønderne ute og nøt de tre sekundene med sol de fikk, eller satte pris på at det «bare» regnet sidelengs og ikke haglet. Uavhengig av været var de alle i god humør og klare for nok en dag med mesterskap.

Som på lørdagen var det menn senior som fikk æren av å starte ballet. På forhånd hadde gårsdagens vinner, Knut Røhme fra Romeriksåsen SK og fjorårets mester i kortbane, Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK / KMC MTB Racing Team fått favorittstemplene og det samlet seg publikum langs løypene klare for å se duellene som skulle utspille seg. Helt som planlagt gikk det ikke for Halden-gutten, som ikke kom seg mer enn fem meter før kjedet røk, i lag med sjansene til å forsvare tittelen sin fra i fjor. I front gikk det styggfort fra start, med Sondre Rokke fra IF Frøy, Petter Fagerhaug fra Gjerdrum IL, Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx og gårsdagens seiersherre i tet. Det ble kjørt fem knallharde runder, og ut på den siste runden var det fortsatt ikke avgjort hvem som skulle gå av med seieren. Rytterne fulgte hverandre tett, men rundt siste sving og opp oppløpet var det til slutt Petter Fagerhaug som kom først, med Emil Hasund Eid like bak. De aller siste kreftene ble tømt, og mens gjørmen sprutet kunne Petter Fagerhaug juble etter årets første seier, og som ny norsk mester på kortbane. Bak han kom Emil Hasund Eid, foran Knut Røhme som sikret seg bronsemedaljen på distansen.

Neste start var menn junior, og heller ikke her var det noen som sparte på kreftene. Det tok ikke lang tid før det var tre gutter med en klar ledelse, nemlig Sigurd Stubberud fra Soon CK, Linus Aksnes fra Vigrestad SK og Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb. Også her ble det tekniske problemer som skulle sette en stopper for vinnersjansen, denne gangen for Sigurd Stubberud. På dette tidspunktet hadde også Mads Koritov fra Romeriksåsen SK meldt seg på, og kjørte sterkt. Det var til slutt ikke mye som skulle skille de tre første rytterne over målstreken, men dagens førsteplass gikk til Sivert Ekroll som med det tok to av to mulige seiere under årets norgesmesterskap på terreng. Nummer to og sølvvinner ble Linus Aksnes, foran Mads Koritov som ble nummer tre.

Kvinner senior fikk æren av å starte i regn og vind, og det tok ikke mer enn et par minutter før jentene var dekket i gjørme og nesten ugjenkjennelige. Det dannet seg en kvartett i front, bestående av Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK, Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK / Team Massi, Oda LaForce fra IF Frøy og Sigrid Andrea Fløgstad fra Moss CK. Når tre av fire runder var kjørt, lå fjorårets mester i kortbane, Ingrid Bøe Jacobsen seg i front og kontrollerte rittet, før hun støtet fra de resterende jentene og fikk de meterne hun trengte for å forsvare tittelen sin. Halden-jenta tok med det gull i begge distanser, både rundbane og kortbane. Elleve sekunder senere krysset Oda LaForce målstreken som nummer to, mens det til slutt var Sigrid Andre Fløgstad som ble nummer tre og med det tok bronse.

Junior-jentene satte i gang med sine tre knallharde runder når klokken ble 14:15. Det var ingen tvil om at det skulle kjempes om tittelen som norgesmester, og som i går tok Kamilla Aasebø fra SK Rye ledelsen fra start. Med rundetider på nivå med teten i kvinner senior på kortbanen også, var det ingen som klarte å henge på. Bak henne var det likevel kamp om plasseringene, og juniorjentene viser enorm styrke med tider som viser at flere kunne hevdet seg godt i senior-klassen. Malin Karlsen fra Soon CK og Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK passerer målstreken som nummer to og tre, og kjører likt ut på den siste runden. Det var ingen av jentene som ville gi fra seg andreplassen, men Malin Karlsen måtte til slutt se seg slått. Gullet og mesterskapstittelen gikk til Kamilla Aasebø etter en overlegen seier, mens sølvet gikk til Sara Bergsholm Hoven foran bronsevinner Malin Karlsen.

Vi vil rette en stor takk til TVK som arrangerer et fantastisk norgesmesterskap i Nilsbyen terrengsykkelpark. Arrangementet har fått positive tilbakemeldinger gjennom hele helgen, og både ryttere og støtteapparat har spesielt lagt merke til den blide og hyggelige gjengen med frivillige i arrangørklubben, som har jobbet beinhardt for at mesterskapet kunne gjennomføres så bra som mulig. Vi håper å se så mange som mulig allerede til helgen, da er det en ny runde med NorgesCup og Sande SK står klare for å ta oss alle imot!

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/66456#result:254717-925712-1250573-0-1-

 

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK
 3. Malin Karlsen, Soon CK

 

Kvinner senior:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK / Team Massi
 2. Oda LaForce, IF Frøy
 3. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Linus Aksnes, Vigrestad SK
 3. Mads Koritov, Romeriksåsen SK

 

Menn senior:

 1. Petter Fagerhaug, Gjerdrum IL
 2. Emil Hasund Eid, Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx
 3. Knut Røhme, Romeriksåsen SK

 

Skrevet av: Henriette Götz

Publisert: 29.05.2023

 

Kvinner junior

Kvinner junior

Kvinner senior

Kvinner senior

Menn junior

Menn junior

Menn senior

Menn senior