Norgesmestere og NorgesCup vinnere Utfor 2021

Norgesmesterskapet i Utfor ble arrangert av Hafjell Freeride Klubb i helgen, og var også finalerittet i NorgesCupen 2021. Været var upåklagelig, og det ble en fin helg på fjellet. I tillegg til Norgesmesterskap og NorgesCup ble det arrangert UM for klassene 13-16 år, og selvfølgelig ritt for de aller yngste. Det helt nye var et ritt for MTB Adapt Utforsykling, der parautøvere suste nedover i spesialtilpassede utforsykler i en løype som var ekstra bred.

Norgesmestere i Utfor 2021 ble Kine Haugom fra Hafjell Freeride Klubb i K-junior, Sander-Mathias Øverli-Mork fra Lillehammer CK i M-junior, Vera Leivsdottir fra IL Norodd i K-Elite og Simen Smestad fra SK Rye i M-senior. I Mastersklassene ble det seier til Gry Svantesvold fra Nesbyen IL og Benjamin Plaisance fra Ottadalen SK. Masse gratulasjoner til årets mestere!

I UM ble det seier i klasse K13-14 ved Nellie Aabech fra Råde BMX, Noah Heleren fra SK Rye i klasse M13-14 og Sondre Laurits Rød Goska fra Mysen IF i klasse M15-16. Det var ingen deltakere i K15-16.

I MTB Adapt ble det kjørt en klasse sammen for kvinner og menn. Seieren gikk 21 år gamle Emanuel Lunde fra Lillehammer, med Amelie Erikson fra Oppdal på 2. plass og Sigurd Groven fra Skodje på 3. plass. I alt var det påmeldt 11 deltakere i klassen.

Sammenlagt i NorgesCupen Utfor 2021 ble det seier til Gabriel Kvålseth fra Drammen CK i klasse M-junior, Kine Haugom fra Hafjell Freeride Klubb i klasse K-junior, Simen Smestad fra SK Rye i klasse M-senior og Gry Svantesvold fra Nesbyen IL i K-senior. Gratulerer til sammenlagtvinnerne i NC Utfor 2021!

Norgesmesterskap Utfor 2021

K-junior
1. Kine Haugom, Hafjell Freeride Klubb

K-senior
1. Vera Leivsdottir, IL Norodd
2. Anna Littorin-Sandbu, Lillehammer CK
3. Henriette Bryhn, Hafjell Freeride Klubb

M-junior
1. Sander-Mathias Øverli-Mork, Lillehammer CK
2. Gabriel Kvålseth, Drammen CK
3. Kevin Scott Johnsen, IK Hero

M-senior
1. Simen Smestad, SK Rye
2. Ole-Herman Bergby, SK Rye
3. Atle Hagen-Laakso, SK Rye

Menn Master
1. Benjamin Plaisance, Ottadalen SK
2. Hamish Ryan, SK Rye
3. Sjur Høy Færden, IK Hero

Kvinner Master
1. Gry Svantesvold, Nesbyen IL Sykkel

Bildet øverst fra v.: Kine Haugom, Gry Svantesvold, Vera Leivsdottir, Simen Smestad og Sander-Mathias Øverli-Mork.

Publisert: 28.09.2021

 

Gry Svantesvold

Gry Svantesvold

MTB Adapt-gjenget på pallen

MTB Adapt-gjenget på pallen

MTB Adapt in action

MTB Adapt in action