Norgesmestere i fellesstart junior og U23 er kåret

M-junior

Søndag 19. juni braket NM uka i Landevei i gang. På programmet sto fellesstarter for menn og kvinner junior og menn U23 på planen.

Menn junior var først ut og på startstreken sto 61 spente juniorer.

Rittet ble preget av nervøsitet og det var tydelig at det var mange som hadde ett ønske om å krysse målstreken først. Rytterne kikket mye på hverandre de første par rundene i løypa på Skogn. Lillehammer CK prøvde seg flere ganger underveis og på fjerde runde fikk Kasper Haugland en luke fra hovedfeltet. Kasper kjørte godt alene i front, men kreftene tok slutt og han ble tatt igjen før siste runde. Da ble det litt mer action, og flere gutter støtet til. Det ble flere små luker i hovedfeltet, og fem gutter kom av gårde. Oliver Aukland (Asker CK) og Jørgen Nordhagen (Lillehammer CK) mente det virkelig og fikk en god luke til resten av feltet. I den siste bakken trøkket Nordhagen ekstra til og fikk en luke til Aukland. Avstanden økte, og Nordhagen hadde 27 sekunder ledelse på toppen av siste bakke. Dessverre ble det for vanskelig å holde unna i det lettere terrenget inn mot mål og avstanden krympet for hver kilometer som gikk. Med en kilometer igjen var det kun 5 sekunders ledelse og det gikk mot en massespurt. Der var Tobias Risan Nakken fra Ringerike SK den sterkeste og ble årets norgesmester i juniorklassen. Sølvmedaljen gikk til offensive Oliver Aukland (Asker CK) og bronse til Jesper Stiansen (Kristiansand CK).

Underveis i løpet var det ikke en selvfølge at det var Nakken som kunne ta på seg norgesmestertrøya, da han var 1,5 minutt bak feltet når det var kjørt 3 runder. Han var takknemlig for gode lagkamerater som hjalp han opp til feltet. De var sterke bidragsytere til denne gullmedaljen og han var klokkeklar på at det aldri hadde blitt noe gull uten dem!

 

U23

I U23 klassen var det 66 rytter til start og de ble en rolig åpning på løpet. Men etter to runder hadde 10 sterke ryttere fått en luke. Dette bruddet skulle vise seg å bli avgjørende. De holdt unna fra hovedfeltet, selv om flere prøvde å støte seg opp til de 10 rytterne i tet. Det ble kjørt hardt og etter hvert ble det for hardt for flere i bruddet. Ut på siste runde var de syv ryttere igjen, og det ble stadig færre. Til slutt ble det en duell mellom Søren Wærenskjold (Uno-X Pro Cycling Team/Ringerike SK) og Johannes Staune-Mittet (Jumbo-Visma Development Team/Lillehammer CK). Spurtsterke Wærenskjold var sterkest og tok gullet foran Staune-Mittet. Det ble en spurt om bronsemedaljen mellom Magnus Brynsrud (Uno-X Pro Cycling Team/SK Rye Sykkel) og Sebastian Kirkedam Larsen (Ringerike SK). Kirkedam Larsen var sterkest i den duellen og tok bronsemedaljen. Gullvinner Wærenskjold var glad han klarte å henge på i sistebakke og ta spurten selv om beina ikke var de beste i dag.

K-junior

Det var 15 jenter til start på den 64,8 km lange fellesstarten i Skogn søndag kveld. Det ble kjørt 3 runder av 21,6 km. Samlet felt i et rolig tempo gjennom første runde. Etter 4-5 km ut i 2. runde rykket Camilla Rånes Bye fra Stjørdals Blink og Ina Nakken fra Tønsberg CK og fikk en luke på 30 sek. Det ble kjørt aktivt i hovedfeltet med flere forsøk på å kjøre inn Camilla og Ina, men ut i 3. runde hadde avstanden økt til 3 min. 3 km før mål klinket Camilla til og kjørte inn til mål 48 sek foran Ina Nakken. 600 m før mål starter spurten i hovedfeltet hvor Celine Madeleine Braaten fra SK Rye kjører inn til en 3. plass foran Frøya Knox SK Rye, Vilde Semb Tønsberg CK, Maren Cecilie Mustad Langesund sykkel og Triatlonklubb, Lisa Johannesen Kristiansand CK, Aurora Storlien Ulen Lillehammer CK og Dina Helene Røed Sandefjord SK. Det var noen fornøyde jenter i mål etter et morsomt løp i rundløypa på Skogn.

Foto: Henrik Einangshaug

Øverste foto: Camilla Rånes Bye og Ina Nakken gratulerer hverandre med 1. og 2. plass.

Se mer om NM Landevei på https://www.nmsykkel2022.no/

Resultater: NM Sykkel 2022 – U23, MJunior, KJunior (eqtiming.com)

Publisert 20.06.2022

 

Pallen i M-junior

Pallen i M-junior

Tobias Risan Nakken over mål

Tobias Risan Nakken over mål

Ringerike SK-gutta som hjalp gullgutten til seier i M-junior

Ringerike SK-gutta som hjalp gullgutten til seier i M-junior

Juniorgutta in action

Juniorgutta in action

Camilla Rånes Bye over mål som norgesmester

Camilla Rånes Bye over mål som norgesmester

Rye-jentene Ina Nakken og Frøya Knox ble nr. 3 og 4

Rye-jentene Ina Nakken og Frøya Knox ble nr. 3 og 4

God stemning blant juniorjentene

God stemning blant juniorjentene

Pallen i M U23

Pallen i M U23

Søren Wærenskjold nr. 1 i U23 NM-fellesstart

Søren Wærenskjold nr. 1 i U23 NM-fellesstart

U23 in action

U23 in action