NorgesCup Utfor i Drammen

Drammen Cykleklubb arrangerte andre NorgesCup ritt i Utfor for sesongen i helgen. Rittet hadde ikke den helt store deltakelsen, men rittet var åpent både for NC-klasser, aldersbestemte i 10-16 år, sportsklasse og masters. Arrangementet ble vel gjennomført og president Jan-Oddvar Sørnes hadde tatt turen for å overvære rittet og dele ut premier.

I Menn Senior ble det klar seier til Simen Smestad fra SK Rye. Han fikk med seg to lagkamerater på pallen, 2. plass til Ole-Herman Bergby og 3. plass til Atle Hagen Laakso.

Gabriel Kvålseth fra arrangørklubben ble vinner i juniorklassen menn, en hårbredde raskere enn Sander-Mathias Øverli-Mork fra Lillehammer CK. Tredje junior på pallen ble Elvin Lien Ankile, også fra Drammen CK.

Mastersklassen for menn ble vunnet av Ryan Hamish fra SK Rye, og i kvinnenes ritt var Gry Svantesvold fra Nesbyen IL Sykkel ensom svale.

I de aldersbestemte klassene vant Nellie Aabech i K13-14, og Torje Husom Torgersen i M13-14 – begge kjører for Hafjell Freeride Klubb. I M15-16 var det Elias Verstad Stubergh fra Mysen IF Sykkel som var raskest.

Etter to helger i NC Utfor, er det Simen Smestad (SK Rye) som leder sammenlagt i Menn Senior. Gabriel Kvålseth er i ledelsen i Menn Junior og Hilde Strædet fra Kristiansands CK i Kvinner Senior.

Siste Norgescup helg går i Hafjell 25.-26. september, der det også arrangeres Norgesmesterskap.