NorgesCup Terreng Rundbane i Son 

I helgen har det vært sesongåpning på Son for NorgesCup i Terreng Rundbane. Tilskuere, engasjert arrangør fra Soon CK, støtteapparat og utøverne selv var ivrige etter å komme i gang med sesongen, og var spente på formen etter en lang vinter.

Lørdag, og første ritt i cupen var runder på 2.9 km med spennende løyper på Son.

Utøverne på start fikk perfekt konkurransevær med sol/overskyet og 10 grader.

Søndagen var derimot preget av regn og kaldt vær. Dermed var høytrykkspyleren populær etter målgang.

Eliteklassen for Kvinner elite ble vunnet av Oda LaForce fra IF Frøy, med Hedda Brenningen Bjørklund (Lillehammer CK) på andre og Thea Siggerud fra arrangørklubben på tredje. Med en identisk pall på søndagen er det Oda Laforce som leder NorgesCupen for både Elite og U23.

Kvinner Junior ble vunnet av Eline Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen CK på lørdagens etappe. Linnea Nordal Berg og Anna Jensen kom på henholdsvis andre og tredje, begge fra SK Rye. På søndag var det Linnea som tok seieren og tok over NorgesCup-trøya og går ut av helgen med gult.

Menn Elite ble på lørdag vunnet av Knut Røhme fra Romeriksåsen SK/CUBE Factory Racing. På andreplass kom Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK, og siste pallplass tok Emil Hasund Eid (Kloppa Off Road Klubb/Team Hunton Hard Rocx KF). Søndag vant Sondre Rokke fra IF Frøy XCC. Emil Hasund Eid kom inn til andreplass.

Etter to etapper er det Sondre Rokke som leder NC for U23 og Elite.

Juniorklassen ble vunnet av Aksel LaForce fra IF Frøy på lørdag, foran Linus Aksnes (Vigrestad SK) og William Alexander Haug (Sande Sportsklubb). På søndag var det Linus som tok seieren og leder an før neste NC i Rye Terrengsykkelfestival 3.-5. mai.

Bildet øverst: K-elite med Oda Laforce øverst på pallen.

 

Publisert 29.04.2024

 

Menn junior (XCO)

Menn junior (XCO)

Menn Elite (XCO)

Menn Elite (XCO)

Kvinner junior (XCC)

Kvinner junior (XCC)