NorgesCup Sykkelkross i Skien

Sykkelkross sesongen er i gang! Årets to første etapper i Norgescupen ble arrangert i Skien fritidspark av Grenland SK. Med veldig fint vær i helgen og uken i forkant av Norgescupen, var det tørt og godt med feste for rytterne ute i løypa, og dermed raske rundetider. Vi får håpe på regn og gjørme i de neste ukene for å få litt ordentlig sykkelkrosstemning!

Traséen i Grenland sto til forventning, og får skryt for å være en sikker slager for de nesten 100 rytterne som deltok.

I M-senior var Kevin Andre Sandli Messel fra Ringerike SK i egen klasse både lørdag og søndag. På lørdagen kom Nichlas Øveraasen (Soon CK) på andre, og Martin Omdahl (Raufoss & Gjøvik SK) på tredje. Omdahl tok andreplassen på søndag med Fredrik Breyer fra Follo SK på tredje. Messel har dermed allerede et godt grep på NC sammenlagt.

M-Junior ble vunnet av Jack Davies-Chard fra Sandnes SK på lørdag, etterfulgt av Kristian Heggelund Dahl (IF Frøy) og Nikolai Rysletten-Solvoll fra Glåmdal SK. Søndag var det Andreas Hagejordet som vant for Nanset IF Sykkel, med Heggelund på andre og Davies-Chard på tredje. Jack Davies-Chard har en knepen ledelse i NC sammenlagt.

Talentet Sindre Orholm-Lønseth (15) fra SK Rye vant i 15-16 års klassen, men kom før juniorene i mål begge dager.

Malin Karlsen fra Soon CK tok en overlegen seier i K-Senior lørdag og søndag.

Lørdag ble Linn Eigebrekk fra Mandal CK nummer to og Henriette Götz (IF Frøy) tre, men på søndag var Götz raskest av de to, og Eigebrekk ble nummer tre.

K-Junior ble vunnet av svenske Lina Eriksson på lørdag. Nummer to ble Linnea Nordal Berg fra SK Rye, og tre ble Silje Grødahl Andresen (Halden CK). Den svenske jenta stilte ikke til start på søndag, og Linnea Berg vant klassen foran Silje Andresen. Linnea leder nå Norgescupen sammenlagt.

NorgesCup Sykkelkross tar en helgs pause, før det blir arrangement de neste tre helgene, der Asker CK starter ballet 14.-15. oktober. Deretter følger IF Frøy 21.-22. oktober og Drøbak SK 28.-29. oktober.

Resultater lørdag 30.09. – HER
Resultater søndag 01.10. – HER

 

Bildet øverst: Pallen i NC søndag – 1. Malin Karlsen 2. Henriette Götz 3. Linn Eigebrekk

 

 

Publisert 04.10.2023

M-senior lørdag - 1. Kevin Messel 2. Nichlas Øveraasen 3. Martin Omdahl

M-senior lørdag - 1. Kevin Messel 2. Nichlas Øveraasen 3. Martin Omdahl

M-junior lørdag - 1. Jack Davies-Chard 2. Kristian Heggelund Dahl 3. Nikolai Rysletten-Solvoll

M-junior lørdag - 1. Jack Davies-Chard 2. Kristian Heggelund Dahl 3. Nikolai Rysletten-Solvoll

K-junior - Linnea Nordal Berg

K-junior - Linnea Nordal Berg