NorgesCup Landevei Sandnes

September har ankommet og det betyr avslutning av Norges Cup Landevei. Også i år var Tour des Fjords og Sandnes SK arrangører av NorgesCup avslutningen. De siste poengene skulle deles ut og kampen om poengene sto helt til siste rytter krysset målstreken på Sviland søndag.

Fredagskveld braket det løs med gateritt i Sola sentrum. Ikke en del av Norges Cupen, men et rankingritt. Full fart i gatene i sentrum, og spennende dueller helt inn.

Resultater finner du HER.

Det la grunnlaget for to spennende dager på Sviland. Lørdag startet M-junior, K-junior og K-senior med temporitt. I M-junior var Tobias Skretting (Glåmdal SK) raskest i den 11 km lange løypa. 11 sekunder bak kom Georg Martinsen (Lillehammer CK) og sekundet bak kom Simen Evertsen- Hegreberg (Stavanger SK).

I K-junior var det Matilde Skjelde fra Bokn Sykkelklubb som sto øverst på pallen, Martha Stokkeland fra Stavanger SK tok andre plassen og tredjeplassen tok Tuva Mauland (Bergen CK).

I K-senior ble det seier til Sonja Moi (Stavanger SK), andre plass til Emma Dyrhovden (Åsane CK) og tredje plass til Thrude Natholmen (CK Victoria).

Etter gode tempoprestasjoner var det menn senior sin tur med helgens fellesstart. 72 ryttere sto klare på start, og her ble det et hardt og taktisk løp. Her var det nemlig veldig tett i sammendraget, og alle poeng ville komme godt med for de som kjempet om det gule trøya. Men det var ikke bare poeng det skulle kjempes om, det var også en pall som skulle fylles. André Drege (Team Coop/Lillehammer CK) kjørte samme oppskrift som forrige helg, og tok like greit en soloseier også denne helgen. Team Coop sier ikke nei takk til flere pallplasser, så i spurten om andre plass ga Amund Haakonsen (Team Coop/Sandnes Sykleklubb) alt og passerte målstreken like før Kalle Petter Brodahl Kvam (IL Stjørdals Blink).Topp tre i NC sammenlagt tok plassene 6,7 og 8 på fellesstarten. Dermed skulle spenningen stå til temporittet på søndag.

Søndagsmorgen var menn junior først ut i rundløypa på Sviland, og det ble satt fart fra start. Et brudd på fem ryttere fikk en god luke ned til hovedfeltet. De klarte akkurat å holde unna, og i spurten var Sander Nistad Stien (Bergen CK) sterkest. På andre plass kom Felix Ørn-Kristoff (Stavanger SK). 16-åringen syklet for første gang med juniorene i NC, og det er nok en rytter vi kommer til å se i toppen av juniorklassen neste år. Tredje plassen gikk til Georg Rydningen Martinsen (Lillehammer CK). Før fellesstarten var det Halvor Dolven som ledet sammenlagt. Men med en sjette plass til Storm Ingebrigtsen (Ringerike SK) var det han som sto igjen som NC vinner i år. På andre plass kom Georg Rydningen Martinsen og Halvor Dolven endte på tredje plass sammenlagt.

I K-junior var det også noen ivrige 16 åringer som ville vise seg frem. Og med de beste juniorjentene på landslagsoppdrag, var det god sjanse for å ta igjen mange poeng i sammenlagt konkurransen også. Mia Gjertsen (Fana IL Sykkel) og Martha Stokkeland (Stavanger SK) kjempet helt inn til oppløpet, hvor Mia var den sterkeste. Frøya Knox (SK Rye) ble nummer tre. Mia Gjertsen fikk gultrøya og vant sammenlagt. Kamilla Aasebø deltok ikke i helgen, men hadde sikret seg såpass mye poeng på tidligere ritt og tok dermed andreplassen. Martha Stokkeland ble nummer tre. Denne pallen består av 16-åringer, så det blir en spennende sesong for førsteårs juniorene neste år!

I K-senior var Norges Cup lederen Emma Dyrhovden sterkes i fellesstarten, og ingen kunne ta fra henne NorgesCup ledelsen sammenlagt. Åshild Tovsrud (Asker CK) ble nr to på søndagens fellesstart og på tredje plass kom Thrude Natholmen (CK Victoria). Sammenlagt gikk andre plassen til Sigrid Ytterhus Haugset (Ringerike SK) og tredje plassen til Vibeke Lystad (Ringerike SK). U23 klassen vant Linn Sofie Mohn (Asker CK).

Helgen skulle avsluttes med tempo for menn senior. Iver Knotten (Tønsberg CK) ser ut til ha og funnet tilbake til god gammel form etter sykdomsplager tidligere i år. Han var helt klart den sterkeste på dagens tempo. På andre plass kom Peder Dahl Strand (TVK). Om tredje plassen skulle det blir i jevneste laget, og det mellom de to som kjempet om sammenlagt seieren. Henrik Fjellheim (IK Hero) ledet med 38 poeng på Anton Stensby (Tønsberg CK) før dagens tempo. De kom begge inn på tiden 14.02, så her var de hundredeler som skilte de to. Anton Stensby trakk det lengste strået, og ble nummer tre foran Henrik Fjellheim på fjerde. Men det var ikke nok til å ta igjen Henrik Fjellheim på sammenlagtlista, og Fjellheim kunne puste lettet ut og juble for sammenlagtseier for andre året på rad. Kun 8 poeng etter var Anton Stensby som ble nr. 2, tredje plassen tok Eirik Vang Aas (Gauldal SK). Henrik tok også seieren i U23 klassen.

Resultater tempo / fellesstart.

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen – @sykkelfotografen (instagram)

Publisert 11.09.22

Ørn-Kristoff, Stien og Rydningen Martinsen på pallen i M-jr

Ørn-Kristoff, Stien og Rydningen Martinsen på pallen i M-jr

Kun 8 poeng skilte Fjellheim og Stensby til slutt!

Kun 8 poeng skilte Fjellheim og Stensby til slutt!

Emma Dyrhovden og Mia Gjertsen vinner K-senior og K-junior

Emma Dyrhovden og Mia Gjertsen vinner K-senior og K-junior