Norgescup Landevei på Stjørdal

Været. Det er nok det de fleste vil huske, og det som det har blitt snakket mest om på Norgescup åpningen i Landevei på Stjørdal denne helgen. Men tre ritt sto på planen med Stjørdals Blink IL sykkel som arrangør.

Lørdag var det duket for fellesstart i en 18 km lang runde i Hegra og Skjelstadmark i Stjørdal. Våknet opp til litt sol og tørr asfalt. Like før starten til menn junior kl. 08.00 begynte det å snø. Men med godt mot og klare for 4 runder trillet M-jr ut fra start. Shawn Skjelde gikk til allerede på første runde og fikk en luke til resten av feltet. Men snøværet hadde ikke tenkt å gi seg, og ut på andre runde var det så mye snø i enkelte deler av løypa så det var ikke forsvarlig å fortsette. Rittet til M-jr ble avlyst, og arrangørstab rett inn i møtet for å diskutere dagen videre. Men det lønte seg å gå i brudd – «mest offensive rytter» premien gikk til Shawn Skjelde!

Med lokale kunnskaper, og optimisme etter utallige oppdateringer på YR ble vi enige om å utsette starten på M-elite og K-elite/junior. Heldigvis ble det bedring, men det var fortsatt vått og kaldt. Ritt ble det og etter fem runder var det Sander Granberg fra Sandnes SK som krysser målstreken først. Etterfulgt av Karsten Larsen Feldmann fra Team Coop-Repsol/Stavanger SK og Tobias Risan Nakken fra Trinity Racing/Ringerike SK. På hjemmebane ville ikke Kalle Petter Brodahl Kvam (Team Coop-Respol/Stjørdals Blink Sykkel) spare på kruttet og fikk prisen for «mest offensive rytter».

Dagens værvinner ble damefeltet. Med oppholds og delvis sol startet K-jr og K-elite ut på tre runder. I K-junior vant Maren Cecilie Mustad fra Langesund TSK, med en andre plass til 16-åringen Regine Solhaug Hansen fra Mosjøen og omegn CK, og tredje plass til Maren Rydningen Skjeltorp fra Ringerike SK. Maren Mustad stakk også kåret til dagens mest offensive rytter i K-juniorfeltet.

I K-elite fikk Åshild Tovsrud (Asker CK) og Vibeke Lystad (Stjørdals Blink IL sykkel) en luke til resten av feltet. Tovsrud var sterkest i spurten og tok seieren foran Lystad. Ingeborg Hestad (Kvinnherad SK) tok tredjeplassen. Lystad fikk prisen for “mest offensive rytter”.

Som om ikke snøvær var nok, fikk vi også en god del vind med på søndagens ritt ved Værnes Kirke i Stjørdal. I en fartsfylt løype på 2,5 km lå det til rette for tette dueller. Idag var det K junior og senior som tråkket i gang dagen. Vibeke Lystad var revansjesugen fra lørdagens andre plass og rykket fra feltet. Hun trillet inn til seier, og Ingeborg Hestad tok andreplassen foran Åshild Tovsrud i K-elite.

I K-junior krysset en jublende Karoline Dalland fra Nordhordaland SK målstreken like før Regine Solhaug Hansen. Tredjeplassen gikk til lørdagens vinner Maren Mustad. Den største oppgaven for utøverne denne dagen ble å få igjen varmen etter en drøy time sykling i regnvær.

Ikke lenge etter står det en giret gjeng i M-junior klassen på start. Her ble det seier til Halvor Utengen Sandstad (Stavanger SK), andre plass til Felix Ørn-Kristoff (Stavanger SK) og tredje til Jonas Vågenes (Nordhordaland SK). Dagens brudd var kjørevillige og tok igjen hovedfeltet med en runde. Vått og kaldt ble det også for de, men alle var meget glade for at det ble gjennomført uten avlysning.

Etter en liten pause mellom M-jr og M-elite hadde alle løypevakter, kommisærer og andre i arrangørkomiteen tørket opp og endelig fikk vi et glimt av sol. Nesten 70 ryttere i M-elite sto klare på startstreken og 32 runder sto for tur. Her ble det dannet et brudd som fikk gå inn, og her lå det an til spurtoppgjør. Sterkes idag var Tim Pettersen fra Asker CK. Foran Karsten Larsen Feldmann fra Team Coop-Respol/Stavanger SK og Tobias Risan Nakken (Trinity Racing/Ringerike SK.

Mai har ankommet og vi alle hadde lyst på en dag uten nedbør. Men det var nok for mye å håpe på. Også på mandagens ritt på Lånkebanen fikk vi oppleve de fleste årstider.

Pallen i K-junior denne dagen ble følgende:

  1. Regine Solhaug Hansen (Mosjøen og Omegn CK)
  2. Maren Cecilie Mustad (Langesund TSK)
  3. Maren Rydningen Skjeltorp (Ringerike SK.

Dermed leder Maren Mustad norgescupen sammenlagt etter sesongens tre første ritt. Men kun 30 poeng bak følger 16 åringen Regine Solhaug Hansen.

Vibeke Lystad var kjørelysten også idag. Hun gikk til og tok like greit feltet igjen med en runde på Rallycrossbanen på Hell. Dermed ble det seier og gultrøye til Vibeke Lystad. Etterfulgt av Karianne Kaneborg (CK Victoria) og Åshild Tovsrud. U23 klassen leder Ingeborg Hestad.

I M-jr var det flere forsøk på å få en luke til hovedfeltet med det viste seg å være vanskelig å klare dette alene. Etter offensiv kjøring og flere bruddforsøk, ble det spurtoppgjør mellom åtte ryttere. Marius Innhaug Dahl (Tønsberg CK) var sterkes i spurten og vant foran lagkamerat Andreas Flaaten. Sebastian Veslum fra Asker CK tok den siste pallplassen. Etter helgen er det Halvor Utengen Sandstad som reiser hjem med sammenlagtledelse i Norgescupen.

I M-elite ble det tidlig dannet et tremanns brudd, som ikke feltet klarte å hente. En duo bestående av Martin Solhaug Hansen og Oliver Auklad nærmet seg, men tiden rant ut på slutten. Dermed lå det an til spurt oppgjør mellom Dolven, Holla og Vold. Halvor Dolven fra Asker CK var sterkes og vant foran Sander Holla fra Sandnes SK på andre og Daniel Vold fra arrangørklubben Stjørdals Blink IL Sykkel. Tobias Risan Nakken leder Norgescup sammenlagt i M-elite og U23 klassen.

Nå håper vi virkelig våren er kommet og at vi snart kan legge bort ull og våtter. Neste Norgescup på Landevei er Tour te fjells 6-8 juli!

Tusen takk til Stjørdals Blink IL sykkel som tar ansvar og arrangerer ritt! En solid arrangør med masse erfaring.

Resultater lørdag

Resultater søndag

Resultater mandag

Foto hovedbilde: Jan Strøm Aasgaard

Publisert 02.05.23

M-Elite. Foto: Jan Strøm Aasgaard

M-Elite. Foto: Jan Strøm Aasgaard

M-jr. Foto: Terje Weiseth Andersen

M-jr. Foto: Terje Weiseth Andersen

K-jr og K-elite. Foto: Terje Weiseth Andersen

K-jr og K-elite. Foto: Terje Weiseth Andersen

M-elite. Foto: Terje Weiseth Andersen

M-elite. Foto: Terje Weiseth Andersen