NorgesCup Landevei på Kongsvinger

NorgesCup nr. 3 i rekken i landvei ble arrangert av Glåmdal SK. Helgen startet med tempo for Para, K senior og K junior i kveldssol ved Slobrua gjestegård. Isak Brenden (Ottestad IL Sykkel) kjørte en god tempo. Gøy at vi hadde en parautøver med. I K senior var det norgescup lederen Emma Dyrhoven (Åsane CK) som kjørte raskest i den 20km flate tempoløypa. På andre plass kom Sigrid Ytterhus Haugset fra Ringerike SK og tredjeplassen gikk til Monica Storhaug fra Ullensaker CK.

Resultater her: https://live.eqtiming.com/61350#dashboard

I juniorklassen ble det en meget jevn fight mellom Ina Nakken fra Tønsberg CK og Camilla Rånes Bye fra IL Stjørdals Blink. Ikke mer enn 6 hundredeler skilte de to. Ina Nakken tok seieren, Camilla Rånes Bye på andreplass og 19 sekunder bak på tredjeplass kom Matilde Skjelde fra Bokn Sykkelklubb.

Lørdagsmorgen var det herrenes tur til å sykle tempo. Juniorgutta var først ut, og på hjemmebane var Tobias Skretting fra Glåmdal SK sterkest. VM klare Jørgen Nordhagen kom inn til en andreplass, og med seg på pallen fikk de Casper Rode, også fra Glåmdal SK. Kun 8 sekunder skilte de tre på pallen. Med juniorene i mål, var menn senior neste ut. Der ble det seier til Iver Knotten fra Tønsberg CK i comebacket etter en del sykdomsplager. Øyvind Brekke Fløtten fra Ringerike SK fikk plass nr to på pallen, og Trym Brennsæter fra Glåmdal SK/EF Education – NIPPO Development Team fikk den siste pallplassen.

Senere ut på lørdagen var det duket for fellesstart for damene og para. K senior og junior startet sammen, hvor junior syklet tre runder og senior fem runder i løypa på Kongsvinger. I begge klassene ble det massespurt. I juniorklassen var Mia Kronheim Gjertsen fra Fana IL Sykkel den sterkeste og tok seieren. Aurora Storlien Ulen fra Lillehammer CK ble nr. to og norgescup lederen Kamilla Aasebø ble nr. tre.

I seniorklassen ble det en juniorvinner. Camilla Rånes Bye fra IL Stjørdals Blink ville ha et lengre ritt og stilte i seniorklassen. Der var hun sterkest i spurten, foran Emma Dyrhoven fra Åsane CK og Marie Flataas fra CK Victoria.

Resultater her: https://live.eqtiming.com/61467#dashboard

 

Søndagsmorgen sto menn senior klare på startstreken. Der gikk det et tidlig, og avgjørende brudd. Hovedfeltet gjorde en stor jobb med å hente inn bruddet, og de var kun 22 sekunder unna. Men da var det ingen som ikke ville kjøre i hovedfeltet lengere, og bruddet økte avstanden betraktelig. Bruddet på sju ble stadig mindre og til slutt ble det en duell mellom Kalle Petter Brodahl Kvam (IL Stjørdals Blink) og Eirik Vang Aas (Gauldal SK). IL Stjørdals Blink er i slaget, og de tok med seg en ny førsteplass hjem til Trøndelag. På tredjeplass kom Johan Ravnøy (Sandnes Sykleklubb/Team Coop).

I menn junior ble bakken på par kilometer og 7,4% i snitt avgjørende. Den skilte godt, og det ble flere splitter i feltet. Nedoverbakken samlet deler av feltet, og det ble et brudd som fikk en ledelse på hovedfeltet. Utover i løpet ble det flere smågrupper, og siste gang opp bakken fikk Jørgen Nordhagen (Lillehammer CK) en solid luke og krysset målstreken først. Mikal Uglehus, Kasper Haugland og Simen Evertsen-Hegreberg hadde spurt om de to andre pallplassene. Mikal Uglehus fra Bergen CK var sterkest i spurten og Kasper Haugland fra Lillehammer CK ble nummer tre.

 

Resultater finnes her: https://live.eqtiming.com/61468#result:227447-855778-1210788-0-1-

 

Sammenlagt i NorgesCupen leder Kamilla Aasebø overlegent i juniorklassen, og Emma Dyrhoven leder seniorklassen med god margin.

I menn senior og junior er det desto jevnere og det blir kamp helt inn om poengene. I menn junior er det nå Halvor Dolven (Asker CK) som leder juniorklassen. I menn senior er det nå Henrik Fjellheim (IK Hero) som leder 8 poeng foran Anton Stensby (Tønsberg CK). Kristoffer Skjerping (Team Kjekkas) er heller ikke mange poengene bak.

NorgesCup landevei rankingen finner du her: https://sykling.no/sykkelritt/ncf-ranking/

 

Neste og siste NorgesCup er i Sandnes 9.-11. september. Fredag er det gateritt (inngår ikke i NC), og lørdag og søndag er det tempo og fellesstart. Det blir spennende å se hvem som vinner NorgesCupen sammenlagt.

 

Bildet øverst: pallen i Menn senior tempo

 

Publisert 24.08.2022

Pallen i Menn junior tempo

Pallen i Menn junior tempo

Celine Madeleine Braaten ut på sin tempo i klasse K-junior

Celine Madeleine Braaten ut på sin tempo i klasse K-junior

Jørgen Nordhagen er sånn ganske fornøyd med tempoen i Menn junior

Jørgen Nordhagen er sånn ganske fornøyd med tempoen i Menn junior