Norges Cup på Spikkestad

Denne helgen arrangerte IL Ros Norges Cup ritt nr. 7 og 8 på Spikkestad. Lørdag i nydelig novembervær, mens det ble litt bløtere og tyngre forhold på søndag.

I kvinner junior ble det en ny kamp mellom Madeleine Isabelle Bakkelig Götz (IF Frøy) og Hedda Steine Gulholm (Follo SK). Gulholm stakk av med seier begge dager, og knapper inn på ledelsen til Götz sammenlagt. Men før de siste to rittene leder Götz med 240 poeng, så dette blir en jevn kamp helt ut.

På lørdag i kvinner senior ble det seier til Sigrid Andrea Fløgstad fra Lillehammer CK, andre plass til Åshild Tovsrud fra Asker CK, og en tredje plass til Thea Siggerud fra Soon CK. På søndag fikk Tovsrud sin revansje og tok seieren foran Fløgstad. Etter denne helgen er det ingen som har mulighet til å ta fra Tovsrud sammenlagtledelsen, og er dermed avgjort før de siste to rittene.

I menn junior ble det en hard kamp om poeng i sammendraget, da det skilte kun 60 poeng mellom Sebastian Veslum (Asker CK) og Kevin Andre Sandli Messel (Ringerike SK). Fredrik Fjærli fra Asker CK tok seieren på lørdag, foran Messel på andre plass og Veslum på tredje plass. Dermed var det likt i sammendraget mellom Messel og Veslum. Siden Messel hadde en seier mer enn Veslum denne sesongen, var det Messel som fikk overta den gule sammenlagttrøyen. På søndag ble det en ny hard kamp mellom Fjærli og Messel, hvor Messel tok seieren foran Fjærli. Veslum ble nummer tre, som betyr at Messel har fått et lite forsprang i sammendraget før de siste to rittene i Kristiansand til helgen.

Lørdagens ritt for menn senior endte med seier til William Handley fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb. Andre plass til Henrik Farstadvoll fra IF Frøy og tredje plass til Tormod Weydahl fra Ottadalen SK/Birk Sport Racing. Søndag ble det seier til Weydahl, andre plass til William Handley og tredje plass til Henrik Lunder Aalrust (Asker CK). Etter disse to rittene på Spikkestad har Handley tatt inn på Aalust i sammendraget, og det skiller nå kun 60 poeng før CX avslutningen i Kristiansand.

Her blir det hard kamp til siste slutt i de fleste klassene om å sikre seg sammenlagttrøya. Det blir avgjort 13 og 14 november i Kristiansand.

 

Publisert 08.11.21

Gulholm med to seiere denne helgen

Gulholm med to seiere denne helgen

Lørdagens pall i Kvinner Senior. Fra venstre: Tovsrud, Fløgstad og Siggerud

Lørdagens pall i Kvinner Senior. Fra venstre: Tovsrud, Fløgstad og Siggerud

Søndagens pall i menn junior. Fra venstre: Fjærli, Messel og Veslum.

Søndagens pall i menn junior. Fra venstre: Fjærli, Messel og Veslum.

Søndagens pall i menn senior. Fra venstre: Handley, Weydahl og Aalrust

Søndagens pall i menn senior. Fra venstre: Handley, Weydahl og Aalrust