Nordsjørittet med deltaker økning i 25-års jubileet!

Det er gledelig å se at Nordsjørittet, og andre turritt, endelig ser en økning i deltakere igjen. Etter utfordrende tider under Covid-19 pandemien, har Nordsjørittet en betydelig økning i deltakere som ønsker å omfavne sykkelglede og fellesskapet det representerer.

Årets Nordsjøritt hadde en økning i antall deltakere på 555 sammenlignet med året før. Det var 2312 deltakere fordelt på de fem distansene i arrangementet. Arrangøren er godt fornøyd med det, selv om de kunne tenkt seg et par tusen til. De er ærlige på at tallene fra storhetstiden (over 9000 deltakere) kommer de nok mest sannsynlig ikke tilbake til med det første, og det er ikke det som er i tankene deres heller. De setter heller søkelyset på å se et oppsving fra år til år.

I tillegg til sykkelgleden hadde Nordsjørittet også et viktig samfunnselement. Arrangørene samlet midler til lokale organisasjoner og er viktige støttespillere for rittarrangøren. Årets ritt hadde 25-års jubileum, og derfor fikk alle 25-åringer og yngre gratis startplass. Dette takket være et godt bidrag av samarbeidspartneren Coop Mega.

Rittet, som strekker seg fra Egersund til Sandnes langs den vakre Nordsjøkysten, samlet deltakere fra alle aldersgrupper og på alle nivåer. Man kunne velge mellom ordinærdistansen på 88 km, halv distanse på 43 km, ungdomsritt, familieritt eller Barnas Nordsjøritt. Med andre ord, et ritt for alle, og alle rittene/distansene hadde økning fra året før.

Arrangøren ser frem til mange flere år med sykkelglede og samfunnssolidaritet langs Nordsjøkysten. Neste års dato er 8. juni 2024 – påmeldingen åpner 1. januar 2024!

Foto hovedbilde: Arne Ove Østebrøt/Nordsjørittet

Foto: Kjell Alsvik/Nordsjørittet

Foto: Kjell Alsvik/Nordsjørittet

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen/Nordsjørittet

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen/Nordsjørittet

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen/Nordsjørittet

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen/Nordsjørittet