Nordisk sykkelmesterskap i Oslo i august

Endelig blir det internasjonal idrett i Oslo igjen: Lørdag 21. august arrangeres nordisk mesterskap i den olympiske sykkelgrenen rundbane.

Mesterskapet går inn i Oslo Terrengsykkelfestival, som består av internasjonale ritt i rundbane (XCO) og kortbane (XCC), med IF Frøy som arrangør. Nå kan deltakerne fra nordiske land og Baltikum også kjempe om titler og medaljer.

– Norges Cykleforbund er glad for at vi kan invitere de beste terrengsyklistene i Norden til Oslo. Vi ønsker å styrke samarbeidet mellom de nordiske sykkelforbundene, og er glad for at vi nå også har inkludert de baltiske landene, sier sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes.

IF Frøy har arrangert rundbaneritt i Østmarka i 30 år, og har hatt internasjonale konkurranser der i 20 av dem. Klubben arrangerte NM i rundbane i 1995, 2005 og 2015, og stod for nordisk mesterskap i Masters landevei i 2018. Blant deltakerne i tidligere ritt på Skullerud er Gunn-Rita Dahle Flesjå, som har vunnet OL-gull og en lang rekke VM-titler.

– Oslo er sulteforet på internasjonale idrettskonkurranser etter et år hvor det meste er blitt avlyst. Med Nordisk mesterskap inkludert i Oslo Terrengsykkelfestival så sent på høsten kan vi invitere til en enda større idrettsfest i flotte og moderne rittraséer på Skullerud. Det blir også et publikumsvennlig ritt med gode muligheter til å se deltakerne ofte, forteller rittansvarlig Jørn Michalsen i IF Frøy.

Nordiske mestre vil bli kåret i junior, senior og i alle Mastersklassene (syklister som er 30 år eller eldre).

Også Tord Bern Hansen, som er leder for det nordiske MTB-utvalget er fornøyd:

– Kombinasjonen av dyktige arrangører, høy UCI-status og god plassering i kalenderen er viktig. Oslo Terrengsykkelfestival tilfredsstiller disse kriteriene. Her har vi en arrangør med erfaring fra NM og Norgescup nesten så lenge terrengsykkelsporten har eksistert i Norge, sier han.

Foto: Tobias Strøm
Bildet er fra NM Terreng i 2020.
                                                                                                                                   

Kontaktinfo:
Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes, tlf. 908 39 821, epost jan-oddvar.sornes@sykling.no
Rittansvarlig IF Frøy Jørn Michalsen, tlf. 913 45 748, epost ritt@froy.no
Leder MTB-utvalg Tord Bern Hansen, tlf. 951 35 607, epost tord@bernhansen.com

Publisert 24.02.21