Nordisk Mesterskap på bane

Aktiviteter og ritt går slag i slag på Sola Arena og denne helgen ble det arrangert Nordisk mesterskap på banen. Det var deltakere fra Norge, Sverige, Finland. I tillegg til en fra Tyskland, men siden dette var nordisk kunne ikke han bli nordisk mester. Det var deltakere med i U17, junior, elite og masters.

Helgen ble tråkket i gang fredag ettermiddag med sprint. Full fart fra start, og norske rekorden på 200 meter flying i damer elite ble slått – to ganger. Først av Sonja Moi (Stavanger SK) deretter av Anita Yvonne Stenberg (IK Hero). Både den norske mesteren Aasmund Groven Lindtveit (IK Hero), og den svenske mesteren Christoffer Eriksson deltok.

Etter sprint finalene var det tid for scratch for samtlige klasser. På grunn av litt varierende påmelding i klassene ble flere klasser slått sammen. K junior fikk sykle sammen med K/M U17, mens K elite syklet sammen med M junior og M elite. Vår europamester Anita lot seg ikke skremme av gutta, og var med å prege rittet hele veien inn.

Det ble en sen kveld på fredag og bare 10 timer etter utøverne forlot hallen på fredag var de klare på start igjen lørdagsmorgen. Da sto ITT først på planen. Deretter ble tette dueller i omnium øvelsene, og kamp om poengene helt inn. Flere ryttere fikk vist seg frem på banen, og det ser absolutt lovende ut for fremtiden. Lørdagen ble avsluttet med team sprint. Med lag sammensatt på tvers av klubb, land, kjønn og alder. Dette ble da altså ikke en offisiell nordisk øvelse, men ny norsk rekord i team sprint ble det! På laget var Frode Svortevik Birkeland (Stavanger SK), Aasmund Groven Lindtveit (IK Hero) og Sondre Aarsbog Weiseth (Stjørdals Blink) med tiden 48.434.

Søndag startet med poengritt. Mange runder ble syklet og det ble hard kamp om poengene helt inn. Her deltok også den svenske mesteren Gustav Johansson, men vår norske mester i poengritt og de andre norske ga han hard kamp. Det hele skulle avsluttes med individual pursuit. Det ble det ny norsk rekord på Sonja Moi i K elite. Sondre Weiseth ga alt for å ta rekorden til Anders Oddli, men den får stå enn så lenge.

Dersom du har lyst til å se Anita Stenberg konkurrer i Champions League, sendes det på Eurosport de neste fire helgene fremover. Der deltar også svenske Gustav Johansson som deltok i helgen.

Resultater fra alle øvelser HER.

Publisert 08.11.22

Pallen sprint menn elite. Fv. Christoffer Eriksson, Frode Svortevik Birkeland, Aasmund Groven Lindtveit

Pallen sprint menn elite. Fv. Christoffer Eriksson, Frode Svortevik Birkeland, Aasmund Groven Lindtveit

Pallen Team sprint

Pallen Team sprint

Anita Yvonne Stenberg og trener Kenneth Berner

Anita Yvonne Stenberg og trener Kenneth Berner