Norges Cup Terreng Kortbane

Nok en gang tittet solen så vidt frem før de aller yngste rytterne satte i gang med sine runder i søndagens barneritt. De frivillige fra IF Frøy var selvfølgelig på plass, klare for å representere klubben som ser og tar vare på alle. Det var ingen tvil i dag heller, her stod rytterne i fokus og det ble lagt ned mye arbeid for at alle skulle få en så bra som mulig opplevelse av deres ritt. De yngste rytterne viste også at de var klare for en ny dag med nye muligheter, og når startskuddet gikk ble det tråkket for harde livet. Syklistene ble heiet frem av eldre søsken og klubbkamerater langs løypene, og det gikk imponerende fort allerede fra start. Det er klart at det koster å sykle alt man kan på morgenkvisten, og de aller fleste rytterne i de yngre klassene kom helt utslitte i mål. Noen var åpenbart fornøyde, med store smil om munn i det de krysset målstreken, mens andre kanskje hadde håpet på at ting hadde gått litt annerledes. Det var uansett ikke mer enn et glass med cola som skulle til, og kanskje litt vann i nakken, før humøret igjen var på topp og de var klare for å heie på de spente syklistene som nå stod på startstreken.

Det ble kjørt hardt i samtlige klasser i løpet av dagen, og det var så vidt støvet rakk å legge seg mellom de ulike startene. Det ventet ekstra spenning knyttet til kvinner senior som var først på programmet av elite-klassene. Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK, norgesmesteren i både rundbane og kortbane, var uheldig under gårsdagens ritt med flere kjedebrudd. Det skulle derfor bli utrolig gøy å se om hun i dag kunne prege rittet mer i front, vise hvor suveren hun er på kortbane og gi de utenlandske rytterne på start en skikkelig kamp. Man kan trygt si at Halden-jenta levde opp til forventningene og det tok ikke mer enn et par minutter før hun lå alene i front. Hun ble jaget av gårsdagens medaljevinnere, Sara Öberg fra Göteborg og Mari-Liis Möttus fra Kosevälja, som dannet en trio med Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK. De tre kjørte fort og gjorde alt de kunne for å ta igjen teten, men det var lite å gjøre med Ingrid Bøe Jacobsen som krysset målstreken over halvminuttet før Mari-Liis Möttus, som igjen var tre sekunder raskere enn Sara Öberg.

Like etter at senior-jentene kom i mål, var det klart for at junior-jentene skulle få bryne seg på den knallharde kortbaneløypen på Skullerud. Det var syv spente jenter på start, og det var heller ikke her noen tvil om at det skulle kjempes hardt for å krysse målstreken først. Nok en gang stod støvskyen over sletta i det jentene suste forbi, med Lisa Kristine Jorde fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb i front. Marlin Karlsen fra Soon CK ga også gass like bak, og fikk i løpet av rittet opparbeidet seg en solid luke ned til Linn Eigebrekk fra Mandal CK og Mathea Tegdal fra Fiskum IL som samarbeidet bra for å prøve å hente inn de to jentene foran seg. Til tross for en virkelig bra luke ned til konkurrentene fortsatte Lisa Kristine Jorde å kjøre knallsterke rundetider, og kunne etter et godt kjørt ritt stå på toppen av pallen og juble over nok en seier i Norgescupen. Med henne opp på pallen var Marlin Karlsen på en andreplass, og Linn Eigebrekk på en god tredjeplass etter å ha fått en luke ned til fjerdeplass på de siste rundene.

Når klokken bikket 14:15 satte alle de 20 rytterne i menn senior i gang med sine ni beintøffe runder. Med det norske flagget på brystet fikk Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK en bra start og dro på hele feltet når de startet den første, av mange klatringer. Fem av de beste rytterne fra gårsdagens rundbaneritt fikk nok en gang en luke ned til resten, og i lag med Halden-gutten var Knut Røhme fra Romeriksåsen SK, Erik Hægstad fra Lillehammer CK / KMC Obrea, Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Off Road Klubb og gårsdagens seierherre Emil Hasund Eid også fra Kloppa Off Road Klubb / HUNTON HARD ROCX. I løpet av de første rundene byttet de fem på å dra, men farten var høy og litt etter litt ble det også vann mellom båtene hos de fem i front. Ut på siste runde var det Knut Røhme og Erik Hægstad som hadde fått en luke på noen meter ned til Ole Sigurd Rekdahl. Likevel var ingenting avgjort og etter et ordentlig magadrag opp siste klatring var det brått den norske trøya tilbake på hjul med de to foran. Det ventet stor spenning da rytterne nærmet seg oppløpet, og rundt siste sving var det Knut Røhme som kom først, med Ole Sigurd Rekdahl like bak. Det var førstnevnte som trakk det lengste strået etter ett skikkelig spurtoppgjør og krysset målstreken under sekundet foran norgesmesteren. Erik Hægstad viste også at formen er stigende og kom inn på en solid tredjeplass med god luke til neste rytter.

Det var nok en gang duket for høye wattverdier når juniorgutta startet sitt kortbaneritt. Martin Eckmann Farstadvoll fra arrangørklubben IF Frøy viste god form under lørdagens rundbane, og som norgesmester i kortbane skulle det bli gøy å se hva han kunne få til i løpet av deres åtte runder på Skullerud. Med 40 startende, alle med det samme målet, om å kjøre et best mulig ritt, gikk det fort allerede fra start. Det var mange som hang med helt i front, men det var gårsdagens seierherre, Mads Koritov fra Romeriksåsen SK, Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb, i lag med Sigurd Stubberud fra Soon CK som til slutt fikk en liten luke ned til resten. Også her ble det utrolig spennende i det gårsdagens pall rundet siste sving relativt samlet. Nok en gang viste Martin Eckmann Farstadvoll styrke og kjørte inn til sin andre seier denne helgen. Sekundet bak han kom Mads Koritov, etterfulgt av Sivert Ekroll, og pallen ble derfor prydet av de samme syklistene som etter lørdagens ritt.

En stor takk til IF Frøy for et profesjonelt og fantastisk arrangement!

 

Resultater:

Junior Kvinner:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

Senior Kvinner:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK
 2. Mari-Liis Möttus, Kosevålja
 3. Sara Öberg, Göteborg

Junior Menn:

 1. Martin Eckmann Farstadvoll, IF Frøy
 2. Mads Koritov, Romeriksåsen SK
 3. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb

Senior Menn:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK
 3. Erik Hægstad, Lillehammer CK / KMC Obea

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/61760#result:228331-0-1197001-0-1-

Norges Cup sammenlagt HER

Tekst: Henriette Götz

Foto: Tobias Strøm