Nordisk mesterskap BMX i Latvia

Norge stilte med 13 jenter og gutter i Latvia for Nordisk mesterskap i BMX. Mesteparten kom seg til Valmiera, Latvia i løpet av torsdagen og fikk klemt inn ei økt på ettermiddagen i sol og varme. Fredag fikk rytterne ei bonusøkt på morgenen i tillegg til den offisielle oppvarmingen på fredag ettermiddag, hvor rytterne fikk sitt første inntrykk av hvem de skulle i løp med. Med over 400 ryttere på start var det ingenting som ville komme gratis på løpsdag.

Lørdags morgen var det løpsdag hvor Valmiera BMX arena viste seg fra sin beste side med sol, varme og vindstille på en fantastisk bane. Alle de norske viste seg godt frem i harde heat, og vi fikk gleden av å se flere norske trøyer i finalene. Grattis til Elias Casanovas Meland med 2.plass i junior menn, Elise Roer med 2.plass jenter 17+ og Herman Sommerstad på 7. i den tunge gutter 16 klassen. Herman Skjeltorp på 6. i gutter 17+, og ikke minst 1. plass til Vilde Sofie Svendsen i cruiser ladies 17-29.

Gutter 13 – 16. plass David Wollmo Karlsen, Moss BMX

Det ble noen fall blant guttene i helga, men det er ikke fotballspillere dette her. Guttene er snart tilbake på sykkelen igjen.

Sviland BMX representant Eldar Kyllesø fikk også mottatt stafettpinnen for gjennomføring av neste års arrangement. Nordisk mesterskap BMX 2024 blir hjemmebane på Sviland😊

Spesielt takk til Thomas Muller-Karlsen som Chef d`Equip som fikset alt og skaffet oss bonustid på banen i Valmiera, og Trond Sommerstad som ivaretok mekanikkerrollen i depoet.