Nordisk i XCO er avlyst – UCI rittet går som planlagt

Nordisk mesterskap under Oslo Terrengsykkelfestival i Oslo 21. august er avlyst. UCI-rittet går som planlagt.

Det er nye og strengere innreiseregler til Norge som gjør at MTB-komiteen har besluttet at det ikke skal arrangeres Nordisk mesterskap i år. Reglene slik det er nå, gjør at bare fullvaksinerte deltakere eller ryttere fra deler av Sverige og Latvia kunne komme til Norge uten å gå i karantene.

– Et nordisk mesterskap med nesten bare norske deltakere ville ikke vært fullverdig. Vi var derfor enige om å ikke arrangere mesterskapet i år. Samtidig ønsker vi at IF Frøy skal stå som arrangør av Nordisk XCO i 2022, sier Tord Bern Hansen, som er leder i den nordiske MTB-komitéen.

Oslo Terrengsykkelfestival arrangeres som planlagt selv om det ikke blir mesterskap. Rittet har alle klasser, og er UCI-ritt kategori 1 i rundbane og kategori 3 i kortbane. Alle klasser og distanser kjøres som planlagt.

– Det er synd, men forståelig at det ikke blir mesterskap. Vi i IF Frøy tror likevel der blir en flott terrengsykkelhelg i Oslo. Ikke minst er det en mulighet til å skaffe gode UCI-poeng for utøverne som stiller til start, ettersom rittet er blitt oppgradert til UCI kategori 1 sier rittleder Jørn Michalsen.

Han minner også om at ordinær påmeldingsfrist er mandag 16. august.