Nordic Championships Masters Road 2023 går på Romerike

Nordic Cycling, Norges Cykleforbund og IF Frøy inviterer til nordisk mesterskap i tempo og fellesstart lørdag 29. og søndag 30. juli 2023.

Mesterskapet kjøres i fine traseer sørvest for Jessheim, med Borgen skole og Alfhallen som utgangspunkt.

Nordic Cycling er en fortsettelse av Nordiska Cykelförbundet, men med flere medlemsland. I tillegg til Norge, Sverige, Danmark og Finland er nå også Island, Latvia, Litauen og Estland medlemmer. Det betyr at rittene på Romerike kan få deltakere fra åtte nasjoner.

– Vi i IF Frøy gleder oss til å arrangere et mesterskap på landevei igjen. Det er fire år siden vi var arrangør av Nordisk mesterskap i Masters i Follo, og i 2019 arrangert klubben NM i lagtempo i samme område, sier Espen Hillmann, nestleder i IF Frøy.

Denne gangen er Romerike valgt som område for rittene. Her er det mange små veier med lite trafikk, som er meget godt egnet for sykkelritt. Mastersmesterskap er krevende fordi det er mange klasser og mange puljer ute samtidig. Det stiller krav til arrangører, deltakere og kommissærer.

– Mastersutvalget i Norges Cykleforbund er glad for at IF Frøy sa ja til vår forespørsel om å arrangere Nordisk, nå som det igjen er Norges tur. Vi er sikre på at det blir flotte ritt. Etter noen år med avlysninger eller reduserte mesterskap, er vi glad for at det planlegges for et Nordisk Mastersmesterskap med ordinært opplegg, sier Geir Asbjørn Nilsen i Mastersutvalget.

Planlegging av mesterskapet er i full gang. Ønsket er at rittet skal oppfylle alle NCFs sikkerhetskrav, og IF Frøy har derfor hatt møte med arrangementssjef Cato Karbøl og sikkerhetsansvarlig Anders Eia Linnestad.

– Vi vil også ha nettside, Facebookgruppe og påmelding klar senest 1. januar. Vi vil sørge for god informasjon til deltakere i alle land, og håper det fører til stor deltakelse, sier rittleder Jørn Michalsen i IF Frøy.

Også Norsk mesterskap i Masters arrangeres på Romerike. Ullensaker SK er arrangør for NM i Hurdal på den andre siden av E6 lørdag 24. og søndag 25. juni. Nordisk blir også en god siste oppladning for VM i Masters i Skottland. Her går temporittet fredag 4. august og fellesstarten mandag 8. august.