Nok et godt resultat for Equinor juniorlandslaget menn!

Etapperittet Tour du Pays de Vaud i Sveits ble et hardt og godt ritt for junior gutta.

Alle på laget kjører bra på prologen, som er 4,2 km tempo. Her blir det veldig jevnt og Jørgen Nordhagen blir nr. 6.

Allerede på første etappen er vi med å sette preg på rittet. Vi får to mann i det avgjørende bruddet, Johannes Kulset og Kasper Haugland. Johannes blir nr. 3 på etappen, men dessverre får Jørgen Nordhagen en punktering på verst tenkelige tidspunkt, da servicebilen er foran med bruddet og taper derfor mye tid.

På etappe 2a sitter både Johannes og Jørgen med tetgruppa på 18 mann og Johannes leder nå sammenlagt før tempoen.

På etappe 2b (tempo) blir Jørgen nr. 2 og er kun 1 sekund fra seier. Johannes øker ledelsen sammenlagt og før siste etappe leder han med 21 sekunder.

Siste etappe ble veldig spennende og «dramatisk». Johannes får en velt, men kommer seg greit opp igjen til feltet. Når det er 10 km igjen, er sveitseren Jan Christen 1 minutt og 40 sekunder foran feltet. Han lå på 5. plass før etappen, kun 48 sekunder bak Johannes.

Det ble et skikkelig hardkjør inn mot mål og Jan Christen vinner med 48 sekunder på feltet der Johannes sitter. Dermed ender de likt på tid! Da er regelverket slik at den som har lavest desimaler på tempoen vinner og det skiller da 0,5 sekunder i sveitserens favør…Jan Christen er ingen hvem som helst. I vinter ble han verdensmester i Cyclo cross og har allerede signert en langtidskontrakt med UAE.

Neste oppgave for junior gutta blir nok et nationscup ritt i LVM Saarland Trofeo i Tyskland, 9.-12. juni.

 

Kai Lexberg
Landslagsleder Menn Junior Landevei

Bildet øverst: Johannes Kulset med 2. plass sammenlagt i etapperittet.

Publisert 30.05.2022

 

Jørgen Nordhagen nr. 2 på tempo-etappen

Jørgen Nordhagen nr. 2 på tempo-etappen