Nok en strålende dag på Langsettløkka!

Solen lyste opp Langsettløkka mens ivrige frivillige fra SK Rye klargjorde for dagens ritt. På planen stod kortbane i en fartsfylt og teknisk enkel løype. Samtidig som rimet på gresset smeltet ankom de yngre rytterne som hadde start fra klokken ni. Som vanlig var det bare store smil å se når de yngre dro ut på sin 1,3 kilometer lange løype.

12:15 stod nok en gang landets beste mannlige syklister på start, og publikum samlet seg langs løypene. Den norske mesterskapstrøyen manglet dessverre på startstreken, men Knut Røhme fra Romeriksåsen SK sørget for at den gule ledertrøyen for NorgesCupen var til start, og Martin Farstadvoll fra IF Frøy var ikledd den hvite u-23 trøyen. Med en ritt-tid på under halvtimen var det ingen tid til å spare på kreftene ut fra start, og i det startskuddet gikk suste de oppover grusveien og inn i skogen. I løpet av fem knallharde runder var det blitt stort strekk i feltet, men i tet gjennom samtlige runder lå den gule ledertrøyen, Simon Andreassen fra Cannondale Factory Team og Sondre Rokke fra IF Frøy. Det var disse tre som skulle kjempe om seieren på dagens kortbaneritt. Som i går var det full spiker opp siste klatring, og Knut Røhme gjorde som i går og kom først til toppen. Etter en kort utforkjøring kunne han nok en gang strekke hendene over hodet og juble for fire av fire mulige seiere i NorgesCupen så langt i år. Bak han kom Simon Andreassen foran Sondre Rokke som alle kjører et fantastisk bra ritt!

En halvtime etter eliten sin start var det junior-gutta sin tur. Tidlig i rittet ble det en luke mellom teten og resten av rytterne, med en kvartett i front. Den bestod av Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb, Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK, Sigurd Stubberud fra Soon CK og Linus Aksnes fra Vigrestad SK. Halvveis kjørt hadde Sivert Ekroll og Sigurd Stubberud løsrevet seg fra de to andre. Ut på siste runde satte Sivert Ekroll inn støtet og fikk en god nok luke til å kunne leke seg ned siste utforkjøring og cruise inn i mål til helgens andre seier. Sigurd Stubberud krysset målstreken elleve sekunder bak han, etterfulgt av Birk Strand Rønnestad som ble nummer tre.

I kvinner senior var det ti spente ryttere som gjorde seg klare til start 13:15. Nok en gang var det gjestene våre fra utlandet som tok føring i rittet, med Linn Gustafzzon fra Team 31 Ibis Cycles Continental og Line Mygdam fra Four Es International Project i tet. Like bak dem hang Oda LaForce fra IF Frøy på som et slips og hadde en god luke bakover. De to i front støtet på hverandre gjennom hele rittet, men det var ikke før Linn Gustafzzon rykket mot den siste runden at hun fikk de dyrebare meterne hun trengte for å kunne ta nok en seier denne helgen. Line Mygdam kom inn til en god andreplass, mens Oda LaForce sørget for at det var nordmenn på pallen da hun kapret siste pallplass etter nok et godt kjørt ritt.

Dagens kortbane splittet seniorene fra resterende kvinnestarter, men 30 minutter etter seniorene var i mål var det klart for resten av kvinnene. Her startet altså kvinner junior, 15-16, master og sportsklassene sammen. Det tok ikke lang tid før gårsdagens vinner, Kamilla Aasebø fra SK Rye fikk en solid luke ned til resten. Denne luken ble bare større og større underveis i rittet, og med en rundetid på rett rundt fem minutter kjørte hun like fort som teten i seniorklassen, alene. Bak henne var det litt tettere, med Malin Karlsen fra Soon CK tok grep om andreplassen etter et jevnt og godt kjørt ritt. Bak henne kom Elin Karlsson fra Sverige som ble nummer tre. To solide prestasjoner under helgens ritt sørget for trøyebytte i juniorklassen. Den gule ledertrøyen for NorgesCupen gikk nå til Soon-jenta Malin.

Nå er det straks klart for helgens siste ritt, som er rundbane for alle klasser. Solen skinner, og alt ligger til rette for nok en fin dag her på Langsettløkka.

 

Resultater lørdag: https://rittresultater.no/nb/sb_tid/1588?pv2=0&pv1=18714

 

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Elin Karlsson, Sverige

 

Kvinner senior:

 1. Linn Gustafzzon, Team 31 Ibis Cycles Continental
 2. Line Mygdam, Four Es International Project
 3. Oda LaForce, IF Frøy

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Sigurd Stubberud, Soon CK
 3. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK

 

Menn senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Simon Andreassen, Cannondale Factory Team
 3. Sondre Rokke, IF Frøy

 

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Jan Aasgaard

Publisert: 07.05.2023

Teten i menn senior

Teten i menn senior

Teten i menn junior

Teten i menn junior

Oda LaForce

Oda LaForce

Kamilla Aasebø

Kamilla Aasebø