NM Tempo 2022

Det var litt rufsete vær på morgenen da kvinner junior skulle kjøre, men ikke særlig vind og grei temperatur. Løypa var tøff og kupert, noe som ga ekstra utfordringer i regnværet. Camilla Rånes Bye vant overlegent på tiden 39:17 med Ina Nakken 1.38 bak, og Aurora Storlien Ulen inn på 3. plass 2.47 bak Camilla.

-Det var sterkt kjørt av flere i dag, og nytt for alle å sykle en individuell tempo på 25 km, konkluderer Hanne Berg Eriksen, landslagsleder for kvinner junior i NCF.

I juniorklassen for menn ble det gull til Jørgen Nordhagen fra Lillehammer CK, mot alle odds. Temposykkelen hans ble ikke godkjent før start, og han fikk låne sykkelen til Tobias Halland Johannessen. Ikke mindre enn imponerende av 17-åringen fra Tranby i Lier, som ikke kunne justere sykkelen slik at den ble skikkelig tilpasset. Tobias Skretting fra Glåmdal SK tok sølvet, 43,7 sekunder bak Nordhagen. Siste pallplass gikk til Storm Ingebrigtsen fra Ringerike SK.

I kvinner elite ble det en god fight om gullet ved Ane Iversen fra Team Coop-Hitec Products/Kristiansands CK og Katrine Aalerud fra Movistar Team Women/Vestby SK. Aalerud klarte ikke å forsvare fjorårets NM-gull på tempoen, og var i mål kun 4,7 sekunder etter Iversen. Marte Berg Edseth fra Ringerike SK tok bronsemedaljen.

Tobias Foss var storfavoritt og tok gullet over minuttet foran Søren Wærenskjold. Det var samme rekkefølge som i fjorårets tempo. – Det ble en tøff kamp om bronsemedaljen, og det er gledelig at vi har to U23 syklister på pallen etter dagens tempo, sier sportssjef Hans Falk. Bronsen gikk til Truls Nordhagen, som kun var 20 sekunder etter Søren i mål. -Søren ble nr. 4 i VM i fjor, så dette var en sterk prestasjon av Nordhagen, avslutter Falk.

Det ble kjørt NM tempo for to paraklasser også. I klasse C4 var det Kevin Touya fra Bingsfoss SK som tok seieren foran Isak Brenden fra Ottestad SK. Denne klassen kjører med tilpasset to-hjul sykkel.

I klasse H3 var det Magnus Risberg fra IL Stjørdals-Blink som tok seieren i håndsykling.

-Selv med regn, fløt det fint med gjennomføringen og folk var i godt humør. En god sykkel-dag, konkluderer Kristine Svendsen som var rittleder for tempoene i Steinkjer.

Se alle resultater HER

Bildet øverst: pallen i M-junior


Publisert 24.06.2022

 

Pallen i K-junior

Pallen i K-junior

Pallen i M-senior

Pallen i M-senior

Pallen i K-senior

Pallen i K-senior

Pallen i Para H3

Pallen i Para H3

Pallen i Para C4

Pallen i Para C4

Isak Brenden klar for NM Tempo

Isak Brenden klar for NM Tempo

En fokusert Aurora Storlien Ulen (K-jun) og kommissær Solveig Skottene, med ivrig heiagjeng på sidelinja...

En fokusert Aurora Storlien Ulen (K-jun) og kommissær Solveig Skottene, med ivrig heiagjeng på sidelinja...