NM Sykkelkross 2022

Med noen få snøfnugg i lufta og fargen på graderstokken var blå, var det klart for årets NM i sykkelkross på Gimlebanen i Kristiansand. I tillegg til litt vind fikk man virkelig kjenne på at vinteren er godt på vei og da passer det fint å avrunde utendørsesongen på sykkel med NM i sykkelkross!

Først ut var åpen klasse fra 6 til 12 år. Der var innsatsen stor og ingenting å si på idrettsgleden. De satte standarden før menn master skulle ut å kjempe om norgesmestertrøyene. Med over 50 ryttere til start ble det en heftig start hvor man kjempet om de beste plassene ut på første runde. Etter 40 minutter ute i løypen var 9 nye norgesmester kåret i klassene 30år til 70+.

Etter hvert tittet sola frem og den varmet noe, men det som varmet mest var nok idrettsgleden og mer skulle det blir. I tillegg til norgesmesterskap ble det arrangert jokermesterskap for 13-16 åringene. I klassene M 13-15 og M 15-16 år var det 11 ivrige ryttere på start. To nye jokermestere ble kåret i ungdomsklassene. Oliver Rysletten-Solvoll fra Ringerike SK var raskest i 13-14 års klassen og Fabian Gilen Hoff fra Romeriksåsen SK tok seieren i 15-16 års klassen.

14 ryttere sto på startstreken i Menn junior og vil nok tro at alle hadde lyst til å avslutte sesongen med en NM-medalje, og aller mest den høyst hengende norgesmestertrøyen. To som har kjempet i hele høst i Norgescupen er Aksel Laforce (IF Frøy) og Nichlas Øveraasen (Soon CK). Øveraasen tok norgescup seieren sammenlagt, så det var en revansjesugen Laforce på start. Det ble en jevn kamp helt inn, men denne gangen var det Aksel Laforce som krysset målstreken 7 sekunder forran Nichlas Øveraasen. På tredje plass kom Jonas Kind Høydahl (Sande SK) kun 13 sekunder bak førsteplass.

Endelig var det damenes tur og på start sto det ryttere fra 13 år til 60år. Her skulle det kjempes om jokertrøyer, norgesmestertrøyer og mastertrøyer. Jokertrøyene gikk til Sereina Snerthammer (Kristiansand CK) og Alida Tveiten (Kristiansand CK).

I K junior har Malin Karlsen (Soon SK) vært overlegen i hele høst, og det var ingen endring denne søndagen heller. Karlsen kunne avslutte sesongen med gullmedaljer og norgesmestertrøye. Sølvmedalje til Martha Stokkeland (Stavanger SK) og bronsemedalje til Linn Eigebrekk (Mandal CK).

Seks damer sto på start i K senior, og fra start kunne man se at Elisabeth Sveum (Kloppa Off Road Klubb) hadde skumle planer. Hun fikk en luke fra start og så seg aldri tilbake. Ingen klarte å ta innpå Sveum og hun kunne krysse målstreken med hendene over hodet. I sølv- og bronsekampen derimot, der ble det kamp helt inn mellom Anne Dorthe Ysland (Gauldal SK/Uno-X Pro Cycling Team), Stine Borgli (CK Victoria/FDJ) og Oda Laforce (IF Frøy). På oppløpet ble det en spurt mellom Ysland og Borgli, hvor Ysland gikk seirende ut av den duellen. Ikke langt bak kom Laforce som ikke klarte å holde følge helt inn.

Sist, men ikke minst, ut var M senior. De skulle avslutte årets CX sesong, og for en duell det ble. Tidlig i løpet fikk Tobias Halland Johannesen (Drøbak-Frogn IL Sykkel/Uno-X Pro Cycling Team), Mats Tubaas Glende (Soon CK), Knut Røhme (Romeriksåsen SK) og Søren Wærenskjold (Ringerike SK/Uno-X Pro Cycling Team). Etter hvert ble de fire splittet opp, og Johannesen fikk en luke ned til Glende, som igjen fikk en luke til de to andre. Avstanden mellom Johannesen og Glende holdt seg stabil, og etter hvert fikk Glende opp farten og tok igjen Johannesen. Men det viste seg at dette ikke var dagen for Johannesen som fikk teknisk like før de skulle ut på siste runde. Dermed ble det en lang løperunde på Johannesen som også ble hentet av Knut Røhme på slutten. Glende kunne ikle seg den norgesmestertrøyen. Sølv til Røhme og bronse til Johannsen.

Resultater alle klasser HER.

Takk til KCK for et supert arrangement og gratulerer til alle jokermestere og norgesmestere!

Hovedbilde: Pallen M junior

Publisert 21.11.22

Pallen K junior

Pallen K junior

Pallen K senior

Pallen K senior

Pallen M senior

Pallen M senior