NM Master bane 2023

I helgen ble det arrangert Norgesmesterskap i banesykling for masters. Det vil si syklister som er i aldersklasser fra 30 år og oppover. Det var Stavanger SK, Sandnes SK og Sola CK som sto sammen om å arrangere på Vår Energi Sola Arena. Rittets eldste deltaker var 73 år og klarte seg svært godt gjennom helgen.

Lørdagens program startet med 200 meter, som var kvalifisering til sprint som gikk senere på dagen. Beste tid på 200 meter var det Svein Ove Andersen fra Tasta og Omegn Sykkelklubb med tiden 10,837 på 200 meter som sto for. Under NM Master i 2022 hadde Andersen tiden 11,560.  Videre ble det arrangert individuell forfølgelse, før man avsluttet med sprintfinaler.

I sprint er det et cup-system med seminfinaler og finaler. Her kjører man to og to mot hverandre og målet er å vinne 2 av 3 heat. I heatene er det kun 3 runder og det gjelder å være først i mål. Dersom man vinner 2 heat på rad, slipper man heat nr. 3 og vinneren går videre til neste nivå. Det ble mange flotte dueller med imponerende taktikk, strategi og hastigheter på sykkelen. Alle finaler ble avgjort etter 2 heat utenom heatet for M65-69 hvor Rune Mjøs fra Sandnes SK og Jon Lorentz Rangfred Hanssen fra Grenland SK var i finalen. Mjøs tok seieren i første heat, og dermed fikk Hanssen mobilisert kreftene til en klar seier i heat nr. 2. Alt var da duket for en skikkelig finale i heat nr. 3 mellom de dyktige rytterne i klassen M65-69. Ut på de 3 rundene i finalen ble farten kjørt opp og det ble en intens duell mellom Mjøs og Hanssen, hvor Mjøs tok seieren 1 tidel foran Hanssen.

Søndagens program startet med individuell tempo med distansene 500 meter, 750 meter og 1000 meter. Denne individuelle øvelsen ble også kjørt med startmaskin slik som under individuell forfølgelse. Her ble det kjørt svært gode tider med en enorm kraft. Francis Paulin fra IF Frøy kom i mål på tiden 1,07,030 og tok seieren i klassen M35-39. Det skal nevnes at denne tiden ville holdt til en sølvmedalje om man sammenligner med tidene fra NM for elite fra 2022.

Søndagen ble avsluttet med fellesstartene scratch og poengløp. Under scratch blir det kjørt som en vanlig fellesstart hvor plasseringen din ved målgang gir din plassering i rittet. I poengløp vil rytterne få poeng for hver 10. runde og de vil få ekstra poeng om de tar igjen feltet med en runde, eller få minuspoeng om de blir tatt igjen med en runde.

Fellesstartene ble delt opp i 3 fellesstarter med ulike klasser. Det ble kjørt svært godt i de ulike fellesstartene. Det ble både tette dueller med rå kraft og taktisk kjøring i de ulike klassene. James Daniels tok seieren i M50-54 i poengløpet etter å ha kjørt ifra feltet og tatt de igjen med en runde 2 ganger på rad.

Vi gratulerer alle medaljevinnere med flott innsats og arrangøren med et vellykket arrangement!

Pål Gulliksen fra IF Frøy

Fredrik Galta fra Sandnes SK i 2 posisjon med Anders Farstveit fra Tosk og Pål Fotland fra Bømlo SK på hjul

Marion Nilsen fra IF Frøy

Bjørn Christian Larsen fra Bergen CK og Eystein Westgaard fra BOC

Jon Lorentz Rangfred Hanssen fra Grenland SK og Geir Asbjørn Nilsen fra Asker CK

Terje Johnsen fra Oslo SK sammen med Helmer Berre fra Stavnger SK og regjerende verdensmester i poengløp iM 55-59 Jens Bolme fra Sandnes SK