NM Landevei er i gang!

NM Landevei startet i dag med tempo i Oltedal. Årets NM blir arrangert av Sandnes SK i samarbeid med Tour des Fjords.

Først ut i dag var paraklassen, med Kevin Touya (Bingsfoss SK) og Isak Brenden (Ottestad IL) på start. Der gikk Kevin av med norgesmestertittelen foran Isak.

Like etter rullet K-jr ut fra startrampa. Da alle jentene hadde kommet i mål var det Ina Nakken fra Tønsberg CK som kunne juble høyest. En allsidig jente som faktisk deltok i VM på skøyter i vinter! Sølvmedalje til Mia Kronheim Gjertsen (Fana IL) og bronsemedalje til Matilde Skjelde (Bokn SK).

I menn junior var det nok Jørgen Nordhagen de fleste hadde som favoritt og gutten fra Lillehammer CK innfridde. Norgesmestertrøye og gullmedalje til Jørgen, sølvmedalje til Andreas Flaatten (Tønsberg CK) og bronse til Georg Rydningen Martinsen (Lillehammer CK).

Deretter rullet Kvinner Elite ut fra start og etter de 22 startende var i mål i den 21.5 km lange løypa, ble gullmedaljen og norgesmestertrøya med Mie Bjørndal Ottestad (Ullevål SK/Uno-X Pro Cycling Team) hjem. Ane Iversen (Blindleia CK/Team Coop-Hitec Products) tok sølvmedaljen og lagvenninnen Sigrid Haugset (Rennebu IL/ Team Coop-Hitec Products) tok bronsemedaljen. Gledelig med Mie Ottestad tilbake i kjempeslag etter nakkebrudd i fjor.

En lang dag i Oltedal begynte å nærme seg slutten, men spenningen skulle vare dagen ut. Dessverre ingen verdensmester Tobias Foss tilstede i dag, men det var 59 andre til start i Menn Elite.

Tidlig på startlista sto Iver Johan Knotten (Tønsberg CK) og han kjørte inn til en overlegen ledelse som viste seg å skulle holde en god stund. Sist ut idag var Søren Wærenskjold (Ringerike SK/Uno-X Pro Cycling Team) og det ble tidlig klart at det skulle bli en tett kamp mellom Knotten og Wærenskjold om gullmedaljen. Wærenskjold trakk det lengste strået og kunne passere målstreken med en tid som var syv sekunder bedre enn Knotten.

Andreas Leknessund (Ringerike SK/Team DSM) tok bronsemedaljen 48 sekunder bak. Gledelig å se at Knotten er tilbake i godt slag. Og ikke minst er det veldig stilig at Norgesmestertrøyen blir med til Tour de France som starter om en drøy uke!

Alle resultater HER

I morgen (fredag) er det klart for gateritt i Sandnes Sentrum. Første start er 15.30, og alt sendes på Direktesport.no! Følg med, og er du i nærheten av Sandnes er det bare å ta turen for å få se høy fart og action en fredagskveld.

Hovedbilde: M-elite

Publisert 22.06.23

Isak Brenden og Kevin Touya

Isak Brenden og Kevin Touya

M-junior

M-junior

K-junior

K-junior

K-Elite

K-Elite