NM gateritt 2023

Det ble en festaften i Vågen i Sandnes sentrum fredag ettermiddag og kveld. Det var tid for årets NM i gateritt, i en løype på 1,1 km. Gateritt er sykkelens svar på formel 1, fart og spenning ble det!

Først ut var K-junior, hvor Kamilla Aasebø (SK Rye) bestemte seg tidlig og stakk fra resten av feltet. Kjørte solo store deler av løpet og kunne seile inn til gullmedalje på gaterittet i Sandnes sentrum. Det ble spurt om sølv og bronse mellom Mia Gjertsen (Fana IL), Matilde Skjelde (Bokn SK) og Martha Stokkeland (Stavanger SK). Der var Mia Gjertsen sterkes og tok sølvet, mens bronsen gikk til Matilde Skjelde.

Neste ut var M-junior. Thomas Eriksen (Asker CK) og Herman Emil Eriksen (Lillehammer CK) kom seg av gårde fra hovedfeltet tidlig i løpet. Men Jørgen Nordhagen (Lillehammer CK) er alltid like lysten på seier, så han støtet seg opp til de to i brudd. Dermed ble det to mot en, fordel Lillehammer CK. Det ble for tøft for Askerrytteren å henge på de to Lillehammerrytterne. De lå an til spurt mellom Jørgen og Herman Emil, men det ble like greit avgjort på stein,saks,papir. Gullmedalje til Herman Emil Eriksen, sølv til Jørgen Nordhagen og bronse til Thomas Eriksen.

I K-elite var det et sterkt startfelt, med ryttere fra Uno-X Pro Cycling Team og Team Coop-Hitec Products. Vibeke Lystad (Stjørdals Blink Sykkel) og Amalie Lutro (Uno-X) fikk en luke til hovedfeltet, og etter hvert ble det solobrudd på Amalie. Med ca. 5 min igjen av løpet ble Amalie hentet inn av hovedfeltet og det ble avgjort i en massespurt. Sterke Susanne (Uno-X) Andersen ble norgesmester, Nora Tveit (Team Coop-Hitec Products) tok sølvmedaljen og «pensjonisten» Pernille Feldmann (Stavanger SK) tok en sterk bronsemedalje.

Sist ut fredagkveld var M-elite. 68 ryttere på startstreken, men det ble fort strekk i feltet. Feltet krympet, og det ble delt opp i flere grupper. Mot slutten var det en gruppe på ca. 40 ryttere. Uno-X styrte løpet, og de hadde nok en plan på å spurte for Erlend Blikra. Og slik ble det. Erlend Blikra ble norgesmester på gateritt, Tim Pettersen (Asker CK) tok sølvmedaljen og Karsten Feldmann (Team Coop-Repsol) tok familiens andre bronse for dagen.

En vellykket festaften i Vågen!

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Publisert 24.06.23

God stemning blant K-jr på start

God stemning blant K-jr på start

K-elite i action

K-elite i action

Erlend Blikra inn til NM gull

Erlend Blikra inn til NM gull

M-junior på en av mange runder i Sandnes sentrum

M-junior på en av mange runder i Sandnes sentrum