NM fellesstart junior

10 juniorjenter på start lørdagsmorgen klare for å kjempe om norgesmestertrøya og medaljene på årets fellesstart. Etter første runde hadde tre jenter kommet seg avgårde. Gårsdagens vinner Kamilla Aasebø, medaljør x2 Mia Gjertsen og tempovinneren Ina Nakken. De tre holdt sammen til det var ca 1 km igjen. Da satte Kamilla inn støtet og holdt unna for Ina og Mia. Ny gullmedalje til Kamilla, som har blitt norgesmester i landevei, terreng OG langrenn i år! I spurten om sølv og bronse, ble det Ina som tok sølvet og Mia tar med seg en tredje medalje fra dette mesterskapet.

Så var det juniorguttas tur. Der var det ikke snakk om å begynne rolig. Det ble et hardt ritt fra start til slutt. En etter en måtte slippe. Etter hvert ble det en gruppe på ca. 20 ryttere som var igjen i hovedfeltet. Jørgen Nordhagen kjørte hardt på hver runde i bakken før mål, men slet med å slite seg unna. Flere prøvde å komme avgårde, men det ble aldri noe særlig luke. Det var heller i andre enden ryttere forsvant. Ut på siste runde var det en gruppe på fem i tet. Jørgen Nordhagen, Andreas Flaatten, Jakob Svaleng Jakobsen, Felix Ørn-Kristoff og Mikal Uglehus.

Nordhagen prøvde nok en gang i begynnelsen av nest siste bakken, men resten var hakk i hæl. Ørn-Kristoff slet med kramper, men kom seg tilbake i gruppen før spurten. Den nye norgesmesteren i M-junior ble Mikal Uglehus (Bergen CK). Tross krampe ble det sølvmedalje til Felix Ørn-Kristoff (Stavanger SK) og bronsen gikk til Jakob Svaleng Jakobsen (Glåmdal SK).

Resultater HER

I morgen avsluttes NM med fellesstarter for kvinner og menn elite. Kvinner sendes på Tv2 sport 2 og herrene sendes på TV2 direkte. Følg med!

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Publisert 24.06.23