NM Enduro 2022

Søndag 26. juni var det duket for Norgesmesterskap i Enduro i Drammen, og etter en folksom treningsdag i løypene dagene før møtte de aller fleste klare og godt forberedt til søndagens ritt. Spente, ivrige og utrolig dyktige syklister fra hele landet var på startlistene, og med både sol og varmegrader tidlig på morgenen lå alt til rette for en bra dag i løypene Aron Sportsklubb hadde stelt i stand.

Med over 220 påmeldte, fordelt på barneklasser helt ned til 10 år, ungdomsklasser, el-sykkelklasser, det de kalte for Funduro, åpen klasse, junior- og seniorklasse og en klasse for de over 35 år var det virkelig lagt til rette for at alle skulle ha mulighet til å være med på rittet og få en fantastisk dag på sykkelen.

Årets Norgesmesterskap ble avgjort etter seks tekniske, raske og krevende etapper. Samtlige ryttere viste gode ferdigheter og det ble kjørt høy fart fra start til mål. Mellom etappene var det noen som syklet, mens andre gikk for den klassiske «push-bike», mens de forberedte seg til en ny etappe. Selv om det var mange etapper, som man skulle tro kom til å skille rytterne, ble ikke dette helt tilfelle, og det var virkelig tett i toppen når det kun var én etappe igjen. Den aller siste etappen tok bare et par minutter, og her måtte man virkelig ha fokus for å avslutte rittet på en så bra som mulig måte og hente alle sekundene man kunne. Målgang på etappen var midt i hjertet av stadion i Drammen skisenter, og etter hvert som ryttere begynte å komme i mål samlet det seg tilskuere langs slutten av løypen som ropte og heiet på alle som passerte. I tillegg til dette var det også speakere til stede, som sørget for god stemning i området, og at alle syklistene som kom i mål ble sett og gratulert for deres innsats i løpet av dagen.

Det ventet stor spenning rundt vinnerne av dagens ritt. Etter målgang tok det litt tid før resultatene var på plass, og de ble ikke annonsert noe sted før premieseremonien. Dette førte til at de aller fleste syklistene var igjen for å høre deres resultat, og det var en nervøs og ivrig gjeng som samlet seg rundt pallen i det de aller beste i hver klasse skulle få sin premie. Etter hvert som navnene ble ropt opp var det mange overraskede ansikter å se, og det var utrolig gøy å se reaksjonene til syklistene som fikk komme opp å motta medalje, fine premier, heder og ære for deres prestasjoner i løypene.

Jenta som stakk av med seieren i årets norgesmesterskap i kvinner senior, og som trolig ble mest overrasket over resultatet, var Helena Nyhus fra IF Frøy. Helena har vært å se på startstreken i både terreng og maratonritt denne sesongen, og man kan trygt si at hennes aller første enduroritt ble en suksess. Som en allsidig syklist med enormt gode ferdigheter på sykkelen slår hun hjemmefavoritten Anette Røssum Bastnes fra Aron Sportsklubb med 8 sekunder og kan ta med seg både gullmedalje og den norske trøyen hjem. I menn junior var det Mads Langeland fra Kristiansands CK som fikk æren av å stå øverst på pallen ikledd den norske trøyen som et bevis på hans prestasjoner, mens det i menn senior ble Simen Smestad fra SK Rye som forsvarte fjorårets seier og stakk av med gullmedaljen i år igjen. Petter Sakshaug-Hansen fra Drammen CK tok seieren i M13-14, og Noah Heiren ble beste rytter i M15-16 års klassen.

Det aller beste resultatet av samtlige startende var det ikke mindre enn en veteran som stakk av gårde med. Jostein Hole fra arrangørklubben hadde beste tid på 40 km i en alder av 41 år, 4 sekunder raskere enn Simen Smestad. Det står det respekt av. Vi kan nevne at Jostein tidligere er norgesmester i både gateritt, lagtempo, utfor og rundbane. Han hadde med sønnen Sander i åpen klasse 17+, som var kun 3,15 minutter bak sin sterke far.

 

Resultater:

Menn junior:

 1. Mads Langeland, Kristiansand CK
 2. Torben Hjelset, CK Nittedal
 3. Fridtjof Richard Digre, Konnerud IL Sykkel

 

Kvinner senior:

 1. Helena Nyhus, IF Frøy
 2. Anette Røssum Bastnes, Aron Sportsklubb
 3. Lene Pettersen, Eidanger IL

 

Menn senior:

 1. Simen Smestad, SK Rye
 2. Bård Pettersen, Modum CK
 3. Anders Guttormsen Skarstein, Asker CK

 

Master M35+:

 1. Jostein Hole, Aron Sportsklubb
 2. Martin Østberg, Aron Sportsklubb
 3. Kim-Erik Larsen, Moss BMX

 

Master K35+:

 1. Kristel Linnea Mulelid, IF Frøy
 2. Louise Irtelius
 3. Ingrid Dos Santos, Aron Sportsklubb

 

Se alle resultater HER

Stor takk til en fantastisk arrangør for flotte løyper og et profesjonelt arrangement, og gratulerer til de nybakte norgesmesterne!

Foto: Leo Solland – sollandfoto@gmail.com

Bildet øverst: Norgesmester Helena Nyhus i fint driv.

 

Publisert 29.06.2022

Edvin Almaas-Edvardsen (nr. 2 i M15-16)

Edvin Almaas-Edvardsen (nr. 2 i M15-16)

En fokusert Kristel Linnea Mulelid i K35+

En fokusert Kristel Linnea Mulelid i K35+

Adam O'reilly synes det er helt greit i Aron!

Adam O'reilly synes det er helt greit i Aron!

Markus Skeie-Lebreux (nr. 3 i M15-16)

Markus Skeie-Lebreux (nr. 3 i M15-16)

En ung Frøy'er i fint driv

En ung Frøy'er i fint driv

Alle norgesmestere i årets NM Enduro

Alle norgesmestere i årets NM Enduro

Pallen i K19+

Pallen i K19+

Pallen i M19+

Pallen i M19+

Pallen i M-junior

Pallen i M-junior

Beste tid av alle - Jostein Hole i M35+

Beste tid av alle - Jostein Hole i M35+