NM BMX 2021

Moss BMX arrangerte Norgesmesterskapet (elite menn, og junior dame/menn), ungdomsmesterskap i klassene 13-16 år, uoffisielt Norgesmesterskap i 17+ dame/menn og cruiser dame/menn over og under 30 samt BMX barneleker fra 0-12 år.

Det ble et flott arrangement tross regnværet som startet rett før løpsstart. Det var i alt 160 ryttere påmeldt, og det ble i løpet av dagen sluppet av sted over 100 heat med ryttere på BMX banen på Ørejordet. Regn og mesterskapsnerver gjorde nok sitt til at det var noen uhell underveis, men ingen alvorlige skader og alle ble godt ivaretatt av saniteten.

Arrangementet ble åpnet med innmarsj av samtlige klubber. Varaordfører Tor Petter Ekroll hadde første åpningstale hvor han poengterte hvor viktig det er med et anlegg som dette i kommunen som gir en samlingsplass ikke bare for klubbens medlemmer, men siden anlegget er åpent for alle er det mange som har hatt sin debut på sykkelen akkurat på Moss BMX sin bane. Han gratulerte også Moss BMX med sin forsinkede 30 års feiring som var i 2020. Andre åpningstale holdt President i NCF, Jan-Oddvar Sørnes. Han vektla hvor viktig BMX er for rekruttering til sykkelsporten generelt, og hvor viktig det var med klubber som Moss BMX i nettopp dette. Han var imponert over hvor flott anlegget var, den tid alt drives på dugnad av klubbens medlemmer.

Premieutdelingen ble utført av President i NCF Jan-Oddvar Sørnes, og styremedlem og leder for grenutvalget BMX i NCF Helge Gunnar Garnes Nesse. Mossekråkene veterankorps spilte fanfare samt nasjonalsang under utdelingen til elite menn og junior dame og menn.

Tore Navrestad fra Sviland BMX ble Norgesmester i Menn Elite, foran Niklas Halvorsen fra Moss BMX og Sebastian Aslaksrud fra Råde BMX.

I juniorklassen for menn ble det NM-tittel til Philip Olafsen fra Gressvik BMX. Sølvet gikk til Martin Fatnes fra Klepp BMX og bronsen tok Anders Kjellesvig fra Sviland BMX

I juniorklassen for kvinner var det en deltaker, og Norgesmester ble Annika Pettersen fra Gressvik BMX.

Det ble også arrangert UM, og her er vinnerne i ungdomsklassene:

Jenter 15-16 – Tuva Fjotland, Klepp BMX
Gutter 16 – Håkon Fredrik Leinebø, Sola BMX
Gutter 15 – Tormod Haaland, Klepp BMX
Jenter 13-14 – Amalie Ramski, Sviland BMX
Gutter 14 – Martin Holmen, Sandnes BMX
Gutter 13 – Troy Nilssen, Gressvik BMX

I klassen menn 17+ ble det seier til Kristian Westeng Olsen fra Råde BMX, og i kvinner 17+ gikk seieren til Hege Haga Idsøe fra Sviland BMX.

Vi gratulerer Norgesmesterne og Moss BMX med vel gjennomført mesterskap.

Se alle resultater HER

Bildet øverst: Menn Elite – bilder fra Moss BMX. Fotograf: Endre Jansen

Publisert 12.09.2021

Pallen i M-junior

Pallen i M-junior

Pallen i K-junior

Pallen i K-junior