NCK har overtatt velodromen i Asker

Fredag 3. november overtok Norges Cykleforbunds Kompetansesenter AS formelt velodromen i Asker. Nå venter den på mange ivrige banesyklister.

Det er Veidekke som har stått for arbeidet med å bygge velodromen. Underveis har det vært utfordringer blant annet med vanskelige grunnforhold. Idrettsanlegget som nå står ferdig er likevel imponerende.

– Jeg takker Veidekke for et godt samarbeid. Velodromen i Asker blir en viktig del av sykkelsportens fremtid på Østlandet. Den vil sammen med anlegget som alt er i drift i i Sola og utendørsvelodromen i Levanger løfte både banesyklingen og norsk sykkelsport generelt.

Det sier Dag Schartum- Hansen, som er styreleder i NCK og visepresident i Norges Cykleforbund.

Han trekker også fram prosjektleder Ole Martin Anmarkrud, som har fulgt opp prosjektet fra starten på vegne av byggherren NCK.

– Ole Martin innsats har vært uvurderlig, påpeker Schartum-Hansen.

I nær fremtid vil utstyr til spinningsal, styrkerom, resepsjon og samlingspunktet Sykkelstua og mye annet være på plass. I november blir det kurs for funksjonærer og instruktører, og før jul vil det være aktivitet for syklister i velodromen.

Lørdag 13. januar blir det storstilt offisiell åpning av velodromen i Asker.

 

Bildet øverst:
Styreleder Dag Schartum-Hansen (til venstre), prosjektleder Veidekke Morten EK (i midten) og ingeniør Ole Martin Anmarkrud fra firma P7 Prosjekt, var tilstede da NCK overtok velodromen i Asker lørdag.

 

Publisert 05.11.2023