NCF Sykkelskolen fra KCK

Sykkelskolen er et opplæringsprogram i regi av Norges Cykleforbund. Sykkelskolen reiser rundt og besøker skoler med dyktige instruktører og gjennomfører sykkelopplæringen i skolens og barnas nærmiljø. Prosjektet er organisert mobilt hvor vi reiser rundt til skoler med sykler, hjelmer og annet løypemateriell som skal tilfredsstille en moderne sykkelopplæring. Les mer om prosjektet HER

NCF sykkelskolen har blitt etablert flere steder i 2021, og Kristiansands Cykleklubb (KCK) har fått prosjektet godt i gang i Kristiansand området.

Det har vært en fantastisk start og respons både fra skolene og våre samarbeidspartnere, forteller Asbjørn Lohne, KCK. Vi har fått stor oppmerksomhet i media, med blant annet NRK som sendte fra første skolebesøk, og det har vært innlegg i Fedrelandsvennen. Tilbakemeldingene fra lærerne dreier seg om sykkelglede men også mye mer: «Dette er et opplegg som, i tillegg til å være morsomt og lærerikt, også treffer mange av de elevene som strever med ulike utfordringer i en vanlig skoledag» Lærer Solholmen skole.

Håkon Aas og Audun Haugen begge fra KCK, er tillegg til prosjektleder Asbjørn Lohne ansatt som som instruktører for prosjektet. Disse løser oppgaven på eksemplarisk måte, og man ser at de klarer å inspirere og motivere alle elevene som deltar. Så langt har KCK besøkt 7 skoler og undervist 510 elever.

Se video fra det ene skolebesøket under: