NC og NM Utfor 2021 er klar

Norges Cykleforbund kan i dag meddele at arrangører til NorgesCup og Norgesmesterskap i utfor 2021 er klare. Cupen vil i år ha 3 runder og begynne 2. juli på Voss som en del av Ekstremsportveko, med Voss MTB som arrangør. Om arrangementet sier June Jansson (Head of Sports Ekstremsportveko):

«Det er viktig for Ekstremsportveko å ha eit bredt program for elite, men også alle andre nivå.  At NC i utfor er tilbake, er utrolig bra og vi ynskjer å synligjøre sporten, men også tilrettelegge for rekruttering.».

 

Runde 2 av cupen vil gå i Drammen i regi av Drammen CK. Rittleder Rune Hjelle sier følgende om rittet:

«Drammen CK skal arrangere NC i Drammen Bikepark (Aron) 11.-12. september, som er sentralt plassert i nærheten av Drammen Sentrum. NorgesCupen skal kjøres i fjorårets NM løype, med noen små endringer. Vi er i gang med planlegging og ønsker å lage et skikkelig bra arrangement».

 

Sesongen avsluttes med Norgesmesterskap 25.-26. september i Hafjell Bike, der NorgesCup også inngår. Rittet arrangeres av Hafjell Freeride Klubb. Knut Løkås som er daglig leder i Hafjell Sommer AS, uttaler følgende om returen av NorgesCupen:

«Her i Hafjell Bike Park er vi SÅ utrolig glad for at det endelig er duket for en norgescup i utfor igjen! Nå med tre gode arrangører på laget er vi helt sikre på at vi skal få til tre fantastiske arrangement for utøverne i år, og i årene fremover. Her i Hafjell har vi jo opparbeidet oss en god historie med utforkonkurranser, og årets utforsesong avsluttes med et spektakulært NM hos oss i slutten av september, selvfølgelig i den nå klassiske utforløypa som har vært brukt til NM, EM, World Cup og VM tidligere! Løypen vil ha linjer som passer også for de som ikke føler seg helt som Loic Bruni, og vi ønsker dermed å motivere flest mulig til å være med på moroa, også deg med endurosykkel! Som utforsyklist selv er jeg jo også personlig veldig fornøyd med at Norgescupen er oppe og nikker igjen, og jeg håper mange bruker denne muligheten til å oppleve den kule følelsen det faktisk er å presse grensene sine litt for å være raskere enn kompisen!».

 

NorgesCup runder 2021:

NC 1: Voss MTB 2. juli

NC 2: Drammen CK 11.-12. september

NC3/NM: Hafjell Freeride klubb 25.-26. september

 

Publisert 11.05.2021

Fra Ekstremsportveko 2017 - Foto: Njål Arnar Johansen

Fra Ekstremsportveko 2017 - Foto: Njål Arnar Johansen