Nå blir det fart på parasykling!

I juni ble Norges Cykleforbund tildelt betydelige midler til breddeaktiviteter for personer med funksjonsnedsettelse. Både Sparebankstiftelsen DNB og Stiftelsen Dam ville være med på laget, og tilsammen fikk NCF 1,2 millioner til ulike tiltak de neste 3 årene.

Som kjent har vi for første gang i NCFs historie en person som jobber fulltid med parasykling. Jason Dyck er en meget engasjert mann, som selv mener han har fått drømmejobben hos oss. Det er en slik entusiast vi behøver for å løfte parasyklingen, både på topp og bredde.

Det vil skje mye på parafronten de neste årene. Vi kommer til å arrangere samlinger, både nasjonalt og regionalt. I tillegg vil vi legge tilrette for flere sykkelritt for personer med funksjonsnedsettelse. Det vil bli lagt opp til kurs for trenere og innføring til kommissærer rundt om i vårt landstrakte land.

Jason skal ikke gjøre alt alene, heldigvis. Han får med seg flere støttespillere på laget, og poenget er å kunne få kunnskapen ut i regionene, slik at regioner og klubber blir “selvhjulpne” og har verktøyene for å sette igang tiltak for funksjonshemmede lokalt/regionalt.

Vi ønsker å gi en kjempestor takk til Stiftelsen Dam og Sparebankstiftelsen DNB for at vi nå har penger til å kunne gjøre mye for denne gruppen syklister de neste tre årene. Følg med på hva som skjer fremover på denne siden – og ikke glem helgen 29.-30. august når det arrangeres Norwegian Paracycling Classic i Kristiansand, der det blir sykkelritt, samling, klassifisering og sosiale aktiviteter, for å nevne noe. Til slutt vil vi takke Norges Idrettsforbund for midler til utstyr og for vennlig bistand med søknader.