Mye uflaks i VM for U23

Det var et nervøst felt i dagens U23-VM i Leuven. Mange ryttere måtte i asfalten i løpet av det 161 km lange rittet. Av de norske rytterne ble det først magetrøbbel for Martin Bugge Urianstad, som måtte stå av. Deretter gikk kaptein Søren Wærenskjold over styret og tok en salto, etter et ublidt møte med en belgisk rytter som lå i løypa etter et fall. Tobias Halland Johannessen hadde også et uhell, og kom seg aldri ordentlig med igjen, og dermed var det kun Idar Andersen, Anders Halland Johannessen og Tord Gudmestad som var igjen av de norske når siste tredjedel av løypa skulle kjøres. Anders var med i et brudd på 8-10 ryttere som holdt lenge, men de ble innkjørt da det gjensto 30 km. Gutta gjorde sitt beste ut fra forutsetningene i dag, men det ble for mange uhell underveis.

Verdensmester ble italienske Filippo Baroncini. Sølvet gikk til Biniam Girmay fra Eritrea, og det var første verdensmesterskapsmedalje til et afrikansk land. Olav Kooij fra Nederland kjørte inn til bronse.

U23 landslaget ble tredje beste nasjon i Nations Cup for U23 i 2021, etter Italia og Nederland, og det er verdt å ta med seg på en litt skuffende dag.

Tord Gudmestad

Tord Gudmestad

Tobias Halland Johannessen

Tobias Halland Johannessen

Norge ble tredje beste nasjon i U23 Nations Cup 2021.

Norge ble tredje beste nasjon i U23 Nations Cup 2021.