München 2022 – EM Landevei, Terreng og Bane

Det ble Anita Yvonne Stenberg som trakk det lengste strået i årets EM for elite i München, men sin strålende gullmedalje i baneøvelsen Scratch. I de to øvrige disiplinene tok hun 8. plass i poengrittet 14. august og en 9. plass i Omnium dagen etter.

På landevei kunne det like gjerne blitt podieplass på herrenes fellesstart 14. august. Laget kjørte bra, men Alexander Kristoff ble sperret litt inne på spurten og det rakk til en 8. plass. Anders Skaarseth, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen og Syver Wærsted gjorde en god jobb som hjelperyttere i EM. Vinner ble nederlandske Fabio Jakobsen.

På kvinnenes fellesstart 21. august var jentene godt med i hele rittet, men det ble litt for tøft mot slutten. Susanne Andersen ble nr. 35, men var kun 10 sekunder etter vinner Lorena Viebes fra Nederland i mål. De øvrige på laget var Ingvild Gåskjenn, Malin Eriksen og Stine Borgli.

I terreng rundbane 19. august ble det litt stang ut for Mats Tubaas Glende som røk kjedet ut på andre runde og måtte løpe langt. Knut Røhme ble kjørt ned i starten og måtte jage seg oppover fra siste posisjon. Den som kom best ut av det var Erik Hægstad, som endte på en 19. plass. Emil Hasund Eid ble nr. 29. Vinner ble Thomas Pidcock fra Storbritannia. Dagen etter var det duket for vår eneste dame i terreng-EM. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen kjørte et godt løp i et ordentlig møkkavær og dertil sleipe og våte løyper. Hun ble til slutt nr. 24 i rittet. Vinner ble Loana Lecomte fra Frankrike. Terrenglandslaget skal i ilden allerede om en uke når det kjøres om VM-titler i Frankrike.

Bildet øverst: Mats Tubaas Glende