MTB World Cup i Italia med bestenotering og sykdom

Verdenscupen i Val Di Sole kom etter EM og VM, og på slutten av en lang sesong. Landslaget ankom med 5 utøvere og stilte med tre utøvere helgen 2.-4. september. Ole Sigurd Rekdahl i U23, Ingrid Sofie Bøe Jacobsen i kvinner elite og Emil Hasund Eid i menn elite. Mats Tubaas Glende og Knut Røhme testet positivt for korona på torsdag og stilte ikke til start.

Ole Sigurd leverte et meget sterkt ritt og ble nr. 10. Dette var ny bestenotering for han og et byks opp på rankingen.

Ingrid kjørte sterkt i EM og VM. Hun fikk en god start og avanserte mange plasser. Det var imidlertid ikke krefter til å følge opp. Ingrid testet positivt på korona etter rittet og var nok litt preget av det i rittet. Vår siste startende var Emil. Han fikk en knallstart og kjørte seg oppover listene hele veien. En kruttsterk siste runde, 6. beste, viser klasse. Emil testet også positivt på korona etter rittet.

Alt i alt en merkelig helg, med to sterke prestasjoner, et redusert lag og sykdom på fire av fem ryttere.

Vi hadde også to utfor syklister på start i Val di Sole. Mille Johnset kjørte i kvinner elite, og kom på en 13. plass i finalen. Det var gledelig at Simen Smestad i menn elite kom til finalen i verdenscupen. Det var 167 utøvere til start, 62 av disse gikk videre til finalen og Simen kom inn til en 43. plass. Godt jobba!

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef Terreng og BMX

Vi gratulerer med gode resultater og håper på rask bedring for terrenglandslaget!

Publisert 07.09.2022

Ole Sigurd med bestenotering i Val di Sole!

Ole Sigurd med bestenotering i Val di Sole!

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen

Emil Hasund Eid

Emil Hasund Eid