Morten Messelt er UCI Road International Commissaire!

Det er nesten 40 år siden norsk sykkelsport fikk en ny internasjonal kommissær på landevei i sine rekker. Vi fikk melding i går kveld at Morten Messelt fra Mosby ved Kristiansand har bestått sin praktiske eksamen som han tok under sykkelrittet Tour de l’Avenir i august. Han besto den teoretiske eksamenen i desember 2021.

Morten Messelt er født i 1982 og har vært kommissær halve livet sitt, dvs. i drøye 20 år. Siden har han gått gradene til Nasjonal kommissær, og i 2018 ble han UCI Nasjonal kommissær. Han har vært prioritert når kommissæroppsettene har blitt utformet, slik at han har fått utviklet seg i det nordiske utvekslingsprogrammet, og lært mye i internasjonale ritt i Norge, samt NM og NorgesCup.

“Jeg er stolt av å være en del av den norske kommissær flokken, og veldig takknemlig for all den gode hjelpen jeg har fått”, sier en glad Morten. “Vi har et fint samhold i kommissærteamene og jeg vil takke alle norske kommissærer for hjelpen – og spesielt Bjørn Birkeland, Heidi Stenbock-Haakestad og Kenneth Simonsson”, avslutter Messelt.

Vår nybakte internasjonale kommissær på landevei er en særdeles sympatisk og rolig person, som passer godt til å være kommissær. Han har også tatt på seg mange lokale oppdrag opp gjennom årene, da det er svært få kommissærer i Agder.

Vi gratulerer Morten Messelt som internasjonal kommissær og ønsker masse lykke til videre!

Bildet øverst: Morten med hvit skjorte og vest på første rad under årets NM Landevei.

 

Publisert 22.09.2022